Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Adam S: nabrúsený trpaslík

Po viacerých dohadoch vydala automobilka Opel špecifikácie najostrejšej verzie malého modelu. Novinka nepríde s označením OPC – športová verzia bude mať meno Adam S.

Adam S bude najsilnejším variantom najmenšieho súčasného Opla. Predstavia ho oficiálne na autosalóne v Paríži (4. až 19. októbra). Automobilka predstavila štúdiu už v Ženeve, no na oficiálne predstavenie musíme počkať do októbra.

Najhlavnejšou novinkou bude pohonná jednotka – 1,4 litrový zážihový štvorvalec Ecotec, preplňovaný turbodúchadlom. Maximálny výkon bude 110 kW (150 k).

Litrový výkon má vyše 74 kW (100 k). Krútiaci moment bude vrcholiť hodnotou 220 Nm. Voči nepreplňovanej verzii 1,4 poskytne Adam S o 50 % vyšší výkon a o 70 % vyšší krútiaci moment.

Opel Adam S Opel Adam S

Automobil bude vybavený 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahne za 8,5 sekundy. Maximálna rýchlosť presiahne 200 km/h. Motor bude vybavený systémom Start/Stop a bude spĺňať emisnú normu Euro 6.

Pohonná jednotka má liatinový blok s dutou konštrukciou rámu, duté vačkové hriadele, plastové sacie potrubie a variabilné časovanie ventilov. Turbodúchadlo je integrované do výfukového potrubia. Priemerná spotreba bude podľa výrobcu 6,4 l/100 km.

Podvozok dostal vylepšenia od konštruktérov z divízie OPC. Veľké OPC brzdy zabezpečia adekvátne spomalenie. Automobil bude stáť na 18-palcových diskoch s pneumatikami 225/35 R18. V opcii budú tiež menšie 17-palcové disky.

Opel Adam S Opel Adam S

Exteriér prešiel drobnými zmenami pre výraznejšie odlíšenie sa od bežných verzií. Novinka dostala predný “lip” spojler, bočné prahové lišty, predĺžený zadný nárazník a športové koncovky výfuku. Zadný spojler vytvára dodatočný prítlak. Na výber bude 10 rôznych farebných kombinácii.

V interiéri budú k dispozícii štyri druhy sedadiel, z toho tri sú určené výlučne pre Adam S. Novinka ponúkne aj bohatú výbavu. Za príplatok bude k dispozícii systém Opel IntelliLink so 7-palcovým dotykovým displejom, navigáciou a prepojením cez Bluetooth.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov