Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW na výstave GPEC 2014

Výstava GPEC (General Police Equipment Exhibition & Conference) predstavuje najmodernejšiu techniku určenú pre policajtov. BMW na tejto výstave nechýbalo a predstavilo svoje najmodernejšie vozidlá.

GPEC sa koná každé dva roky. Tohtoročná výstava je ôsmym ročnkom. Technologický veľtrh ponúka návštevníkom a vystavovateľom z radov polície možnosť na obojstrannú konfrontáciu názorov a prehliadku najmodernejšej techniky.

Posledný ročník, ktorý sa konal v roku 2012, privítal vyše 6 500 návštevníkov z 59-tich krajín a takmer 500 domácich a zahraničných vystavovateľov z 29-tich krajín. Automobilka BMW na tohtoročnej výstave predstavila 6 upravených vozidiel a motocyklov.

BMW GPEC BMW GPEC

Prvým a najväčším automobilom bol model X5 Security Plus. Toto vozidlo má balistickú ochranu triedy VR 6 – BRV 2009. Druhým modelom X5 bola verzia Security, ktorá má balistickú ochranu triedy VR 4 – BRV 2009. V tomto automobile verejnosti po prvýkrát predstavili záchranárske letecké nosidlá.

Ďalším automobilom bol model X3 xDrive. Posledným vozidlom, ktoré značky BMW predstavila bol model 530 d. Neoznačený sedan bude slúžiť diaľničnej polícii.

BMW GPEC BMW GPEC

Na veľtrhu predstavili tiež 2 motocykle; BMW R 1200 RT a F 800 GT. Obidva sú určené pre štátnu službu. Vystavené exponáty obsahovali celý rad príslušenstva a bezpečnostnej výbavy.

BMW čerpá pri výrobe upravených modelov z ich pôvodných verzií. Všetky automobily, ktoré sú upravené, musia spĺňať rovnaké štandardy, ako základné verzie. Súčasťou výbavy sú tak technológie BMW EfficientDynamics a ConnectedDrive.

Model, ktorý slúži ako základ, je vo všetkých prípadoch z výroby navrhnutý tak, aby mohli do neho dodatočne inštalovať špeciálnu výbavu. Inžinieri z BMW spolupracujú s príslušnými špecialistami. Všetky záchranné automobily BMW prechádzajú prísnymi zaťažkávacími skúškami. Prísnejšími, než sú bežné skúšobné normy.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov