Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvé elektrické Nissany e-NV200 už jazdia v Nemecku

Pred nedávnom sme priniesli reportáž z prvých jázd s Nissanom e-NV 200 v Barcelone. Na nemeckom trhu už tieto elektrické dodávky začali jazdiť . Ide o jeden z prvých automobilov tohho druhu, ktorý je výlučne poháňaný elektrickou energiou.

Prvé, oficiálne odovzdanie elektrických dodávok e-NV200 sa konalo minulý týždeň. Prvým zákazníkom, ktorý začal využívať služby elektrických dodávok, je spoločnosť BeoPlast z Längenfeldu, ktorá vyrába plastové diely.

Spoločnosť je vo svojom obore prvou, ktorá na nemeckom trhu produkuje klimaticky prijateľné plastové produkty. Preto padlo rozhodnutie na zakúpenie výlučne elektrických automobilov, ktoré nebudú priamo znečisťovať životné prostredie.

Nissan e-NV200 Nissan e-NV200

Výroba plastových dielov vo firme BeoPlast využíva výlučne energiu z obnoviteľných zdrojov. Odpadové teplo z výroby používajú na vykurovanie, čím nahrádzajú zemný plyn. Okrem nových vozidiel disponuje podnik výlučne elektrickými vysokozdvižnými vozíkmi. Spoločnosť ušetrí v priemere 1 000 ton CO2 ročne.

Elektrický automobil e-NV200 prebral pohonné ústrojenstvo z menšieho modelu Leaf, ktorý je najpredávanejším elektromobilom na svete. Dojazd vozidla e-NV200 je až 170 km a v premávke je prakticky bezhlučný.

Tichý a čistý elektrický systém vyžaduje menšiu údržbu a náklady na pohonné hmoty klesli o 50 %. Základná cena bez dane je na nemeckom trhu 25 058 €.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov