Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kamera do auta

Kamera do auta najvyššej triedy DOD LS460W.

Každý šofér má zážitok z cesty, na ktorý nespomína práve s radosťou. Nezáleží, či išlo o nezodpovedného chodca, ktorý sa strmhlav vrútil priamo pred auto, alebo obiehajúceho vodiča, ktorý precenil vzdialenosť a tak sa snažil zaradiť do správneho pruhu aj za cenu, že vaše vozidlo skončí mimo vozovky. Tiež ste si už určite mnohokrát povedali: kiež by som sa mohli brániť inak, ako len zbytočným mlátením do klaksónu. V konfrontácii s chodcom, s ktorým by ste mohli mať kolíziu, vás určite najlepšie ochráni rukolapný video dôkaz – kamera do auta.

dod kamer do auta balenie ls460w

Už dlhšiu dobu máme veľmi dobré skúsenosti s kamerami do auta značky DOD. Táto Taiwanská značka sa zaoberá výhradne výrobou bezpečnostných kamier. Jednou z jej veľmi silných divízií sú práve čierne skrinky do áut. Nedávno sa do predaja dostal najnovší model tejto značky. Ide o model DOD LS460W, ktorý je pokračovaním už osvedčeného modelu LS430W. V krátkom čase stal najpredávanejšou a taktiež najoceňovanejšou kamerou spomedzi bezpečnostných kamier do áut v celosvetovom merítku.

dod ls460w kamera

Zdokonalenia nastali aj v samotnom dizajne, ktorý  je štýlový a elegantný. Za zmienku však stoja predovšetkým technické parametre. Výrobca si nechal navrhnúť na mieru šitý senzor SONY Exmor CMOS. Tento senzor je výnimočný svojou veľkosťou. Pre dostatočne rýchle spracovanie obrazu, vybavili kameru najrýchlejším procesorom s pomedzi všetkých modelov TIOTECH A8 Plus. Vďaka svojej rýchlosti dokáže neustále korigovať hodnotu ISO až po hodnotu 3200. Táto schopnosť kameru posúva veľmi ďaleko od konkurencie.

DOD LS460W

DOD LS460W si ponechala množstvo osvedčených funkcií ako je WDR ( wide dynamic range), detekcia pohybu, automatické aktivovanie alebo deaktivovanie kamery, záznam rýchlosti a polohy, akcelerometer (g-senzor), nepretržitý záznam v časovej slučke, české menu atď. Teraz však pribudla aj veľmi praktická novinka. Výrobca sa začal zaoberať úsporou energie vo vozidle a taktiež miestom na vašom pamäťovom médiu (microSD karta) počas vašej neprítomnosti. Množstvo ľudí si chce chrániť svoje autá aj práve na nezabezpečených parkoviskách. Kamery do auta však s takýmto množstvom funkcií a kvalitou záznamu majú pomerne vysoký odber energie, čo môže pokojne vybiť staršiu autobatériu a aj samotnú batériu v kamere.  Výrobca tento problém vyriešil funkciou Time-Lapse. Aktiváciou tejto funkcie kamera prestane natáčať videá a začne zhotovovať fotosekvencie podľa vlastného nastavenia (v sekundách). Po ukončení tohto režimu, kamera zhrnie celý zoznam fotiek do jedného súvislého videa. Vďaka tejto funkcii si viete prejsť záznam z niekoľkých hodín v priebehu pár minút, takže kamera šetrí rovnako aj váš čas.

DOD LS 460W ISO nočný záznam

Nočné zábery z tejto kamery sú skutočne nesmierne jasné a máte na nich každý detail, ktorý budete potrebovať. Zábery počas dňa boli dokonalé už v modeli LS430W, ale LS460W zachytí farby ešte reálnejšie a ostrosť obrazu je taktiež ešte lepšia. Slovenský distribútor značky DOD ponúka na svojej internetovej stránke www.dod-tec.sk videá z jazdy pre možnosť porovnania kamier.

Naše hodnotenie:

Vyzerá to tak, že výrobca DOD opäť potvrdzuje svoje renomé a pozíciu lídra na trhu práve s modelom LS460W. Teraz nám už ostáva len čakanie na úspechy tohto modelu. My si myslíme, že čakanie nebude trvať dlho a táto kamera sa dostane na špičku ľadovca s ponukou autokamier rovnako, ako jej predchodca LS430W. 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov