Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan NV400

Automobil určený na prácu, Nissan NV400, prešiel miernou modernizáciou. Revidovaný motor je odteraz k dispozícii v štyroch výkonových variantoch a rozsiahle bezpečnostné funkcie sa stali súčasťou sériového vyhotovenia.

Model druhej generácie nákladného modelu NV400 s upraveným motorom začali predávať na začiatku augusta. Základná cena na nemeckom trhu je 24 600 €. Novinka prišla s rôznymi inováciami už v sériovej výbave.

Záujemcovia si môžu vyberať medzi verziami van, kombi alebo pickup. K dispozícii je automobil s celkovou hmotnosťou 2,8 až 4,5 tony. Na výber je jedno- a dvojkabína. Poháňaná môže byť predná, zadná alebo obe nápravy. Van je tiež k dispozícii v štyroch rôznych dĺžkach a s objemom ložnej plochy 8 až 17 metrov kubických.

Nissan NV400

Pod kapotou pracuje motor so zdvihovým objemom 2,3 l. K dispozícii je v štyroch výkonových variantoch. Najslabší má výkon 81 kW (110 k). Nahrádza predchádzajúcu verziu s výkonom 74 kW (100 k).

Novými verziami sú biturbo varianty s výkonom 100 kW (136 k) a 120 kW (163 k). V štandardnej výbave je systém štart-stop a Eco mód. S týmito technologickými funkciami má najúspornejšia verzia kombi normovanú spotrebu 6,4 l/100km a dodávka 6,9 l/100km.

V sériovej výbave je tiež systém ESP s optimalizovanou kontrolou trakcie. Súčasťou systému je aj asistent rozbehu do kopca, ktorý zabraňuje vozidlu cúvnuť. Všetky verzie majú v sérii airbag spolujazdca. V stupni výbavy Comfort má automobil bočný airbag pre vodiča. V spolujazdcovej slnečnej clone je integrované zrkadlo, ktoré sníma mŕtvy uhol.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov