Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Opel Vivaro je odteraz v predaji

Nástupca najpredávanejšieho úžitkového auta Opel prišiel na slovenský trh. Opel Vivaro je teraz výkonnejší, praktickejší, úspornejší a elegantnejší ako kedykoľvek predtým.

Záujemcovia o auto, ktoré v sebe spája funkčnosť ľahkého úžitkového vozidla s pohodlím a atraktívnym dizajnom osobného automobilu, si môžu odteraz objednať nový model Opel Vivaro z troch verzií – „Van“ (skriňová dodávka), „Crew Van“ (van so zdvojenou kabínou) alebo „Combi“. Začiatkom roka 2015 sa ponuka rozšíri aj o verziu plošinový podvozok „Floor Cab“ a v budúcnosti sa objaví aj verzia „Tour“.

Ideálna pojazdná kancelária značky Opel je pre slovenských podnikateľov a priaznivcov ľahkých úžitkových áut dostupná od 14 100 € (cena bez DPH verzie Vivaro Van L1H1).

Nový model Opel Vivaro je v prvej fáze k dispozícii vo svojej „krátkej“ verzii L1 (rázvor 3098 mm) s nižšou strechou výšky H1 (1971 mm). Modely s dlhším rázvorom L2 (3498 mm) sa objavia o pár mesiacov na jeseň a modely s vyššou strechou H2 (2465 mm) prídu na trh začiatkom budúceho roka.

Opel-Vivaro_foto2

Nový model Opel Vivaro má všetky predpoklady na to, aby si udržal a naďalej posilnil svoju pozíciu najobľúbenejšieho auta v segmente vozidiel Opel určených na podnikanie. Tešíme sa na nových zákazníkov, ktorým nové Vivaro uľahčí, spríjemní a zefektívni ich biznis. Vďaka novým motorom a predĺženiu servisných intervalov na 2 roky dokáže toto šikovné auto znížiť prevádzkové náklady na najnižšiu úroveň vo svojom segmente,“ hovorí Mikuláš Ivaško, manažér pre LUV  Opel Slovensko.

Výkonný, úsporný a praktický spoločník do práce

Zdokonalená technológia pohonu pod kapotou robí z nového Vivara výkonnú a úspornú viacúčelovú dodávku. Dva úplne nové dieselové motory ponúkajú na výber štyri úrovne výkonu a starajú sa o rýchle zrýchlenie, aj keď je auto plne naložené. Zákazník má na výber auto s motorom 1.6 CDTI (s výkonom 66 kW/90 koní alebo 85 kW/115 koní) a tiež alternatívu s ešte sofistikovanejším turbomotorom 1.6 BiTurbo. Ten vďaka sekvenčnému turbodúchaniu a dvojitému chladiacemu systému produkuje mimoriadne dobrý výkon vo svojej triede (88 kW/120 koní alebo 103 kW/140 koní). Nové Vivaro je nielen excelentne výkonné ale aj mimoriadne ekonomické. Majiteľ modelu Vivara Van môže znížiť spotrebu paliva až o 1 liter, čo pri motore 1.6  BiTurbo s výkonom 88 kW a systémom Štart/Stop znamená spotrebu iba 5,9 litra na 100 km a emisie CO2  na úrovni iba 155 g/km. Tieto hodnoty patria medzi najlepšie vo svojej triede, čo má priaznivý dopad na peňaženku majiteľa a tiež životné prostredie.

Riadenie je bezpečnejšie a pohodlnejšie aj vďaka moderným asistenčným systémom – kombinovanému tempomatu a obmedzovaču rýchlosti, parkovaciemu pilotovi, zadnej kamere či veľkému konvexnému zrkadlu zabudovanému v slnečnej clone pasažiera.

Nový model Vivaro má vo všetkých verziách oproti svojmu predchodcovi 100 mm nákladového priestoru naviac, vďaka čomu sa teraz do auta zmestia tri euro palety za sebou. Celkový objem nákladového priestoru sa taktiež zvýšil a pohybuje sa od 5,2 až do 8,6 m3. Variant Combi s posuvnými dverami na boku obsahuje tri rady sedadiel, ktoré umožňujú pohodlné cestovanie ôsmym pasažierom. Vďaka celkovému predĺženiu majú pasažieri v treťom rade o 7 cm viac miesta na sedenie.

Kabína nového Vivara je navrhnutá tak, že sa dokáže premeniť na moderné pracovisko na kolesách. Pýši sa mnohými praktickými detailmi, ako je napr. stredné sedadlo vpredu, ktoré je možné rýchlo a jednoducho zmeniť na malý stolík pre umiestnenie laptopu. Vivaro umožňuje z paluby okamžité spojenie so svetom vďaka najmodernejšej technológii infotainmentu Opel IntelliLink. Ten obsahuje 7-palcovú farebnú dotykovú obrazovku, pripojenie na telefón cez Bluetooth, audio streaming a vylepšenú, ľahko ovládateľnú navigáciu.

Štýlovejšie podnikanie s Business Edition 

„Nová generácia modelu Vivaro je k dispozícii aj v predajne úspešnej Business Edícii. Pomocníka k úspechu v podnikaní tak môžu získať firemní zákazníci v elegantnejšom šate  za výhodnejších podmienok,“ dopĺňa Mikuláš Ivaško. Business Edition obsahuje v cene balík „vychytávok“ naviac, ktorého súčasťou je napr. kožený volant, manuálna klimatizácia či nákladový priestor s plastovým obložením bočných častí a drevenou podlahou.

Opel, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov