Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat ponúkol automobily pre car sharing

Doprava v centre mnohých miest je obrovským problémom. Automobily zaberajú veľkú plochu na parkovacích miestach, vznikajú dopravné zápchy a veľké množstvo škodlivých látok. Možným riešením je služba car sharing (spoločné využívanie automobilov).

Služba car sharing nie je žiadnou novinkou. V krajinách západnej Európy, hlavne v Holandsku, ju využíva veľa obyvateľov. V priebehu tohtoročného leta dal k dispozícii Fiat 70 vozidiel, ktoré využijú domáci aj turisti pri potulkách v centre mesta Rimini.

Fiat poskytol modely 500, ideálne na jazdu v meste. Službu od spoločnosti Eni budú ľudia využívať až do septembra. Na oficiálnom odovzdávaní automobilov sa zúčastnili starosta mesta Rimini, zástupca Fiatu a spoločnosti Eni.

V Rimini bude systém fungovať rovnako, ako v Ríme a Miláne. Služba je dostupná bezplatne, výhradne on-line a jednoducho. Cena za jednu minútu jazdy je 25 centov (pre prvých 50 km, potom pribudnú náklady 25 centov za každý kilometer jazdy), 10 centov za minútu je sadzba zaparkovaného automobilu.

Fiat a car-sharing

Tieto ceny pokrývajú poistenie, údržbu, palivo a parkovanie. Všetky vozidlá Fiat 500 spĺňajú emisnú normu Euro 6. Vo výbave majú parkovacie senzory, ktoré sú v mestských podmienkach nenahraditeľnými pomocníkmi.

Zákazník si prenajme automobil pomocou aplikácie v smartfóne, na internete, alebo priamo na ulici. Vozidlá môžu jazdiť na území s rozlohou 15 štvorcových kilometrov, okrem zón ZTL (zóna s obmedzeným prístupom), kde majú tieto vozidlá vjazd zakázaný. Uzatvorené sú aj plochy určené pre spoločenské akcie.

Fiat 500 zo služby car sharing môže v Rimini zastaviť na všetkých parkovacích miestach, ako napríklad: priestory vyznačené bielymi čiarami, modrými čiarami a na 31 vyhradených parkovacích miestach. Tie sú na nábreží (25) a vo vnútrozemí (6). Zákazníci musia platiť len zavyužitie plôch, ktoré sú v správe súkromných spoločností.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov