Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW začalo vyrábať model 2 Active Tourer

Automobilka BMW bola donedávna jedným z posledných výrobcov, ktorý vyrábal automobily výlučne s pohonom zadnej, prípadne oboch náprav. Od 1. júla to už však neplatí, BMW totiž začalo vyrábať model 2 Active Tourer s pohonom prednej nápravy.

Novinku predstavili už dávnejšie, no začiatok výroby odkladali. Model 2 Active Tourer začala vyrábať továreň v Lipsku. V záujme zníženia nákladov prebieha výroba na jednej výrobnej linke spolu s modelmi radu 1, 2 a X1.

BMW muselo pre nový model upraviť iba niekoľko miest v lakovni a v montážnej hale. V karosárni vytvorili nový výrobný úsek, ktorý vznikol kvôli novej architektúre automobilu. Najvýznamnejšou zmenou je pohon predných kolies, ktorý mnohí fanúšikovia značky priam nenávidia.

Spustením výroby novinky zabezpečilo BMW plné vyťaženie továrne. Zaplnili tým aj všetky voľné pracovné miesta. Integráciou a prehĺbením výroby rozšírili počet zamestnancov z 2 600 v roku 2011 na dnešných 4 000.

BMW 2 Active Tourer

S novým modelom prišli aj nutné investície. Počiatočná injekcia od BMW mala hodnotu 1,2 miliardy eur. Pomohla továrni na začiatku výroby v roku 2005. Dnes predstavujú celkové náklady viac ako 2 miliardy eur.

Spolu s novým modelom BMW začalo s masívnym predajom trojvalcovej pohonnej jednotky. Upravené verzie motora môžeme nájsť už v modeloch i3 a i8. BMW 2 Active Tourer je však automobil, ktorý bude rozšírenejší.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov