Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz Citan dostal 2 miesta navyše

Menšia dodávka od automobilky Mercedes-Benz, model Citan, dostala do príplatkovej výbavy sedem sedadiel. Úložný priestor zvýšil objem až na 3 500 l.

Mestský dodávkový automobil je k dispozícii aj ako extra dlhé sedemmiestne vozidlo. Konštruktéri zvýšili už tak vysokú flexibilitu vďaka variabilne využiteľnému interiéru.

Novinka je zameraná na striedavú prepravu osôb a materiálu, na prevádzku ako taxi a na súkromné účely. Extra dlhé vyhotovenie má dĺžku 4 705 mm a prípustnú celkovú hmotnosť až 2 200 kg.

Nový tretí rad tvoria dve samostatné sedadlá. Sú posúvateľné v pozdĺžnom smere o 130 mm a v prípade potreby ich vodič individuálne sklopí a vyberie z vozidla. Sú vhodné aj pre dospelých pasažierov. Na ich montáž musí cestujúci sklopiť sedadlá v strednom rade.

Mercedes-Benz Citan Mercedes-Benz Citan

Na bokoch posledného radu sedadiel sú k dispozícii odkladacie priestory v bočných čalúneniach. Aj v prípade 7-miestnej verzie je batožinový priestor veľký. Jeho objem je 300 a 400 l batožiny. Po vybratí tretieho radu sedadiel narastie na 2 200 l. So sklopenou trojsedadlovou lavicou tvoriacou druhý rad je kapacita až 3 500 l.

Sériové vyhotovenie má flexibilný kryt batožinového priestoru a upevňovacie oká v podlahe na zabezpečenie nákladu. Ponuka pohonných jednotiek je skromná. K dispozícii je verzia 109 CDI s výkonom 66 kW (90 k) a verzia 111 CDI s výkonom 81 kW (110 k).

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov