Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan a jeho vízia budúcnosti automobilov

Nissan predstavil koncept vozidla na počesť výročia legendárnej počítačovej hry Gran Turismo. Ten môže určiť smer vývoja športových automobilov. Víziu je možné zatiaľ vidieť len na obrazovkách.

Legendárna hra Gran Turismo s rôznymi špičkovými automobilmi oslavuje 15. výročie. Automobilka Nissan, ktorá je výrobcom legendárneho modelu GT-R, preto pripravila víziu 2020 Gran Turismo. Dôvod je jednoduchý, jej vozidlá sú v hojnom počte zastúpené práve v tejto hre.

Nissan s konceptom 2020 predstavuje možné črty jeho športových automobilov budúcnosti. Ide o 2+2 sedadlový superšport s modernými aerodynamickými proporciami a výkonným motorom.

Nissan koncept 2020 Nissan koncept 2020

Na projekte pracoval tím mladých dizajnérov v pobočke Nissan v Európe, v Londýne. Títo ľudia získavali inšpiráciu zo sídla technického centra Nissan v meste Atsugi, v Japonsku.

Automobiloví nadšenci, ktorí obľubujú legendárnu hru Gran Tursimo, začnú so sťahovaním nového automobilu v júli tohto roka. Vtedy uvoľnia koncept na stiahnutie do hry pre verejnosť. Podobný čin spravil Nissan s modelom GT-R a Skyline v predchádzajúcich epizódach tejto hry.

Ako špecialista na dizajn športových automobilov Nissan verí, že v trojrozmernom vyhotovení bude koncept ešte príťažlivejší a dynamickejší, ako na obrazovkách. Nissan však neposkytol informácie, či podobný koncept pripravuje do reálnej podoby.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov