Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo a Quadrifoglio Verde

Nová edícia talianskej automobilky Alfa Romeo je v ponuke pre modely Giulietta a Mito. Ide o jediné dva modely, ktoré výrobca okrem športového 4C má v ponuke.

Model Giulietta oslavuje edíciou 60. výročie vzniku. Medzi starým a novým modelom však bola pauza, počas ktorej sa nevyrábal. Novou edíciou sa odvoláva na starší model, ktorý vyrábali v 60-tych rokoch.

Alfa Romeo Giulietta bude v ponuke len s motorom 1750. Ide o 1,75 litrový turbo benzín s výkon 179 kW (240 k). Prepojený je so samočinnou prevodovkou TCT. Model Mito využíva v tejto edícii s motor 1,4 MultiAir. Taktiež ide o preplňovanú pohonnú jednotku s výkonom 126 kW (170 k). Prenos krútiaceho momentu na vozovku obstaráva prevodovka TCT.

Mito Quadrifoglio Verde Mito Quadrifoglio Verde

Na trh ich uvedú najskôr v rodnom Taliansku, neskôr vo zvyšku Európy. Oba spoja potešenie z jazdy s jedinečným štýlom aj vodičom, ktorí si nekúpia športový model 4C.

Edícia je tiež poctou tradícii Quadrifoglio Verde (zelený štvorlístok). Tento znak nesú automobily Alfa Romeo už od roku 1923. Dostali ho však len tie najvýkonnejšie modely talianskej automobilky.

Mito Quadrifoglio Verde Giulietta Quadrifoglio Verde

Prvý automobil, ktorý niesol znak Quadrifoglio Verde, bol RL. Ugo Sivocci s ním vyhral 14. ročník Targa Florio v roku 1923. Odvtedy nosili znak všetky pretekárske automobily Alfa Romeo – pre šťastie.

Od 60-tych rokov sa znakom pýšili aj výkonnejšíe sériové modely. Nové vozidlá so slávnym emblémom odkazujú na tradíciu a dedičstvo tejto športovo ladenej automobilky. Zároveň však nerezignujú na hospodárnosť a životné prostredie pri každodennom používaní vďaka moderným pohonným jednotkám.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov