Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úplne nové Volvo XC90

Býva zvykom, že nový model automobilky verejnosti ponúkajú na etapy. Prvou z nich je spravidla uverejnenie niekoľkých fotografií detailov interiéru a súvisiaci komentár. Presne takto postupuje aj Volvo v súvislosti s celkom novým modelom XC 90.

Dizajnéri a konštruktéri zodpovední za úplne nový model XC90 vymenili bežnú zostavu tlačidiel za veľkú dotykovú obrazovku podobnú tabletu, projekčný (head-up) displej, prvky ovládané palcami na volante a vytvorili audiosystém, ktorý patrí medzi najlepšie vo svete automobilov. Výsledkom je najmodernejší interiérový riadiaci systém na trhu: podstatne jednoduchšie sa používa a zabezpečuje, že vodič môže aj pri ovládaní alebo upravovaní systémov čo najviac sledovať cestu. Tiež oveľa efektívnejšie využíva priestor v interiéri a ponúka škálu doplnkových výhod, ako napríklad integrované cloudové aplikácie na prehrávanie hudby a iné služby, napríklad prvú integrovanú aplikáciu Park and Pay na svete či možnosť zobrazenia a ovládania zariadení Apple iOS cez displej dotykovej obrazovky.

Nové rozhranie od spoločnosti Volvo, ktoré je súčasťou systému Sensus zahŕňa najnovší hardvér a softvér dotykových obrazoviek, aby vodiči inštinktívne chápali, ako systém funguje, kde sú ovládacie prvky a ako s nimi narábať. Dotyková obrazovka nahrádza typickú záplavu tlačidiel a ovládacích prvkov na stredovej konzole jedným elegantným ovládacím panelom. Tento stredový panel interaguje s adaptívnym digitálnym prístrojovým panelom pred vodičom, pričom najdôležitejšie informácie sa premietajú na projekčný displej v spodnej časti čelného skla. Používateľské rozhranie tiež obsahuje ovládanie palcami na volante a najmodernejší systém hlasového ovládania.

Ďalšie vybrané technologické prvky vrátane podvozka a pohonných sústav poodhalí Volvo v polovici júla a bude pokračovať aj v lete; na konci augusta uvoľní prvé fotografie exteriéru nového Volvo XC90.

Volvo, DK

V 90 1

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov