Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernizované Audi RS7

Po nedávnom predstavení modernizovaného modelu A7 prichádza automobilka Audi aj s faceliftom najvýkonnejšieho zástupcu, RS7. Päťdverové kupé je po novom dostupné s výkonnejšími LED svetlometmi a miernym zmenami v exteriéri a interiéri.

Poháňa ho motor V8 so zdvihovým objemom 4,0 litra. Tento TFSI agregát má výkon 412 kW (560 k) a krútiaci moment 700 Nm. S technológiou vypínania valcov dosahuje priemernú spotrebu 9,5 l/100km.

Zrýchlenie automobilu z 0 na 100 km/h je 3,9 sekundy. S dynamickými balíčkami je maximálna rýchlosť 280 alebo 305 km/h. Systém COD pri minimálnej záťaži vypína 2 valce na jednej a 2 valce na druhej strane motora.

Medzi motorom a kolesami je 8 stupňová prevodovka Tiptronic. Prenos krútiaceho momentu na vozovku má na starosti pohon quattro. Na prianie kombinuje Audi pohon quattro so športovým diferenciálom zadnej nápravy.

Nová predná mriežka Singleframe s čiernym plastom poskytuje vozidlu dynamický charakter. K dispozícii sú 3 voliteľné balíčky: matný hliník, lesklý čierny výzor a uhlík. Stredový otvor pre sací vzduch nesie nápis quattro.

Najvýraznejšia zmena je v predných svetlách. Tie sú v sériovej výbave vybavené LED technológiou. Za príplatok dostane zákazník najnovšie LED svetlomety Matrix. Do cenníka pribudli nové farebné odtiene: Floret Silver, Glacier White, Mythos Black a Sepang Blue.

V interiéri dominujú športové sedadlá s dizajnom RS. Dizajnéri nenápadne upravili prístrojovú dosku, výstupy vzduchu z klimatizácie a radiacu kulisu prevodovky. Štandardná výbava obsahuje navigáciu MMI .

Adaptívne pruženie RS spolu so športovým tlmením približuje Audi RS7 bližšie k vozovke o 20 mm. V ponuke je aj dynamická kontrola riadenia (DRC) a plynule meniteľný prevod riadenia. Automobil stojí na 20-palcových kovaných diskoch. V príplatkovej výbave sú aj disky s priemerom 21 palcov. Na želanie sú k dispozícii tiež keramické brzdy.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov