Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rodinu Triedy C dopĺňa kombi

Od septembra 2014 pribudne k sedanu Mercedes Triedy C nové kombi.

Kombi štvrtej generácie oproti predchodcovi výrazne narástlo: má rázvor náprav 2 840, dĺžku 4 702 a šírku 1 810 milimetrov. Poskytuje aj väčší úložný priestor. Za zadnými (delenými 40:20:40) sedadlami to je 490 litrov. Po ich sklopení (automaticky po odblokovaní elektrickým tlačidlom) vznikne úložný priestor 1 510 litrov. Batožinový priestor môže mať aj komfortné elektrické otváranie a zatváranie EASY-PACK a aj bezdotykové HANDS-FREE ACCESS. Naopak, napriek nárastu priestoru, hrubá konštrukcia (so 49 percentami hliníka) nového kombi Triedy C má v porovnaní s predošlým až o 65 kilogramov menšiu hmotnosť (najnižšiu vo svojej kategórii vozidiel).

MB C kombi 2

Nové kombi Triedy C zaujme moderným, dynamickým dizajnom a vysokokvalitným interiérom. Okrem základného vyhotovenia poskytuje na výber vždy tri rôzne línie dizajnu a výbavy pre exteriér a interiér. Ponúka aj dva varianty prednej časti. So športovou maskou chladiča alebo s luxusnou maskou chladiča s hviezdou na kapote (vyhotovenie EXCLUSIVE).

Športové výkony a radosť z jazdy poskytujú v novom kombi Triedy C benzínové a dieselové motory. Spĺňajú normu Euro 6. Oproti predchodcom majú až o 20 percent nižšiu spotrebu paliva. Výkonnostné spektrum štvorvalcových dieselov (85 kW/115 k až 150 kW/204 k) doplní hybridné vyhotovenie: dieselový štvorvalec s kompaktným elektromotorom (150 + 20 kW/204 + 27 k). Napriek vysokému výkonu vykazuje kombinovanú spotrebu 3,8 litra motorovej nafty (podľa NEFZ). Z benzínových agregátov (v rozsahu výkonov 115kW/156 k až 245 kW/333 k) budú najprv k dispozícii tri štvorvalce BlueDIRECT, ako aj šesťvalec BlueDIRECT. Neskôr aj štvorvalec C 350 HYBRID s technikou Plug-In (155 + 50 kW).
Popri jazdných režimoch: Komfort, ECO, Sport a Sport+ si vodič bude môcť nastaviť nové kombi tiež podľa vlastných predstáv (režim Individual). Vozidlo dostane aj pohon všetkých kolies 4MATIC (na želanie).

Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, T-Modell  (S 205) 2014

Kombi Triedy C preberá najnovšie, aj vylepšené, asistenčné systémy z Triedy S a Triedy E. Napríklad dotykové pole, či projekčný displej. I zdokonalenú klimatizáciu (doplnková ponuka) s intenzívnejšou filtráciou vzduchu, indikujúcu a reagujúcu na jazdu v tuneli. Svetovú premiéru v kombi majú aj služby Mercedes connect me. Umožňujú spojiť sa s vozidlom online. Zistiť tak napríklad na diaľku stav paliva v nádrži.

Zdroj: MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov