Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI Superleggera Vision

Automobilka MINI, súčasť BMW Group, predstavila na Concorso d´Eleganza Villa d´Este jedinečnú štúdiu. MINI spolupracoval pri navrhovaní konceptu so známym dizajnovým štúdiom.

Nový koncept je dvojsedadlový roadster s kompaktnými rozmermi a vynikajúcou obratnosťou. Zárukou výnimočného dizajnu je tradičný výrobca karosérií z Milána, Touring Superleggera.

Na pohon automobilu neslúži bežný spaľovací motor ale elektromotor. Vozidlu však nechýba dávka zábavy a radosti z jazdy. Karoséria je ručne spracovaná a v nadčasových líniách spája tradíciu a budúcnosť automobilov.

Obe spoločnosti, MINI aj Superleggera, majú za sebou bohatú minulosť. „Touring Superleggera a MINI majú veľa spoločného. Pre oboch je história mimoriadne dôležitá a zároveň dodnes výrazne utvára ich dizajn. Preto sa obaja partneri intenzívne zameriavajú na ikonický dizajn a jedinečné riešenia,“ vyhlásil Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group pre oblasť dizajnu.

MINI Superleggera Vision MINI Superleggera Vision

Firma Superleggera sa v oblasti automobilového dizajnu pohybuje už od roku 1926. Je jednou z mála, ktoré zabezpečia celý výrobný proces pod jednou strechou, od prvých nákresov až po finálnu výrobu na kľúč.

Už v tridsiatych rokoch využíval Touring na optimalizáciu tvarov karosérie aerodynamický tunel. Spoločnosť si nechala patentovať konštrukcie karosérií z ľahkých hliníkových plechov a pevných rámov z oceľových rúrok.

Interiér štúdie využíva klasické materiály. Športové škrupinové sedadlá sú čalúnené čiernou kožou, časti dverí a stredovej konzoly majú chrómovanú úpravu. V oblasti nôh je základný surový lak. V strede prístrojovej dosky je centrálny prístroj.

MINI Superleggera Vision MINI Superleggera Vision

Karoséria vytvaroval  z veľkých kusov plechu a preto nemá takmer žiadne škáry. Automobil tak má jednoliaty dizajn. Športový charakter zvýrazňujú karbónové prahy. Vpredu sú typické znaky vozidiel MINI: 2 okrúhle svetlomety a šesťuholníková maska chladiča.

Pruhy na prednej kapote sú trojrozmerné, zapustené a dostali leštené hliníkové prvky. Uchytenie kapoty je odkazom na minulosť. Predný karbónový spojler dotvára športovú siluetu automobilu. V zadnej časti zaujmú nezvyčajné svetlá s LED technológiou.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov