Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernizovaná Insignia oslavuje

Vlajková loď značky Opel, model Insignia, oslavuje. Od premiéry modernizovanej Insignie vlani na jeseň už výrobca zaregistroval 100 000 objednávok. 

Modernejší dizajn, motory s priamym vstrekovaním paliva či nové informačné technológie. To sú prednosti modernizovaného modelu. V prvých 4 mesiacoch tohto roka patrila Insignia na špičku vo svojej triede na trhoch v Španielsku, Holandsku a Veľkej Británii.

Opel Insignia Opel Insignia

V Belgicku, Taliansku, Rakúsku, Španielsku a Nórsku si Insignia pripísala druhé miesto v poradí predaja nových vozidiel vo svojej kategórii. Na domácom trhu v Nemecku sa zvýšil predaj o 46 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka.

Zaujímavé úžitkové vlastnosti ponúka tiež nedávno predstavený Opel Insignia Country Tourer. Ide o elegantné kombi prispôsobené aj na jazdu v ľahkom teréne, pre ktoré sa rozhodlo z celkového predaja zatiaľ 5 % zákazníkov.

Opel Insignia Opel Insignia

Výkonové spektrum motorov modelu Insignia siaha od 88 kW (120 k) až po 239 kW (325 k). Veľmi hospodárna je verzia s 2,0 litrovým vznetovým motorom s výkonom 88 kW (120 k) alebo 103 kW (140 k). Priemerná spotreba oboch modelov so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou je 3,7 l/100km.

Celosvetovo sa pre Insigniu od roku 2008 po modernizáciu modelu rozhodlo viac ako 600 000 záujemcov. Na svoje konto zozbierala už viac ako 50 národných a medzinárodných ocenení.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov