Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Futbalisti Juventusu otestovali Jeepy

Futbalisti talianskeho tímu Juventus otestovali modely Jeepov na offroadovej trati v meste Balocco. Automobilka Fiat sponzoruje taliansky tím už druhý rok a pripravuje sa na oslavu víťazstva Serie A v ročníku 2013/2014.

Jeep pripravil pre talianskych futbalistov deň na offroadovej trati za prítomnosti modelov zo svojej ponuky. Na trati sa objavil kultový Jeep Wrangler, vlajková loď Jeep Grand Cherokee a aj novinka Jeep Cherokee.

Flotila 10 vozidiel strávila deň spolu s hviezdami Juventusu. Hlavnou novinkou bol Jeep Cherokee s 3,2 litrovým zážihovým motorom s výkonom 202 kW (272 k) s novou 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Špeciálne nárazníky a pneumatiky dávali tušiť, že sa vozidlo dostane aj do ťažšieho terénu.

Jeep Juventus Jeep Juventus

Špeciálna verzia Trailhwak má zamykanie zadného diferenciálu a redukčnú prevodovku. To ho predurčuje do najťažších podmienok. Samozrejmosťou je asistent zjazdu z prudkého kopca.

K slovu sa dostala aj klasika medzi Jeepmi, Wrangler vo verzii Rubicon. Má špeciálnu prednú aj zadnú nápravu Dana 44. Redukcia zvyšuje celkový prevodový pomer na 4,0:1. Zadný a predný diferenciál majú elektronické uzamykanie. Na prekonanie extrémnych podmienok môže vodič využiť aj odpojenie tohto systému.

Jeep Juventus Jeep Juventus

Posledným testovaným vozidlom bol Jeep Grand Cherokee. Na pohon slúžil vznetový vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,0 litra, výkonom 186 kW (250 k) a krútiacim momentom 570 Nm. Automobil mal zadný samosvorný diferenciál.

Jeep sa môže pochváliť celosvetovým predajom vyše ako 15 miliónov automobilov od prvého predstavenia v roku 1941. Taliansky klub Juventus má rovnako bohatú históriu. Od založenia v roku 1897 získal 32 majstrovských pohárov, 9 talianskych Coppa pohárov, 2 víťazstvá v Champions Leagues a množstvo iných ocenení.

MM, Jeep

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov