Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mégane R.S. 275 Trophy

Tradícia exkluzívnych športových modelov z dielne Renault Sport pokračuje modelom Mégane R.S. 275 Trophy; novou limitovanou edíciou verzie Mégane R.S.

Po nedávnej dizajnovej obnove modelu prichádza najšportovejšia verzia radu Mégane. Ťaží aj z technického pokroku v oblasti športových vozidiel. Renault Mégane R.S. 275 Trophy je najnovším prírastkom v rade edícií modelu, ktorý sa začal verziou Trophy v roku 2011 a pokračoval verziami Red Bull Racing RB7 (2012) a Red Bull Racing RB8 (2013).

Model, všeobecne uznávaný pre svoje vlastnosti na ceste i okruhu, prichádza s podvozkom „Cup“ a so samosvorným diferenciálom v štandardnej výbave. Inžinieri z Renault Sport zapracovali, aby z pohonnej jednotky dostali ešte o 10 k výkonu viac. Zážihový dvojlitrový motor sa tak disponuje výkonom až 275 k / 206 kW  pri 5 500 otáčkach za minútu. Maximálny krútiaci moment 360 Nm je k dispozícii od 3 000 do 5 000 otáčok za minútu. Aj napriek týmto parametrom sa podarilo udržať spotrebu na úrovni 7,5 l/100 km a emisie 174 g CO2/km.

Renault Sport a spoločnosť „Akrapovič“, výrobca výfukových systémov pre motocykle a výkonné automobily, vybavili Nový Renault Mégane R.S. 275 Trophy titánovým výfukovým systémom, ktorý okrem nízkej hmotnosti prináša chrapľavý „štekot“, čo určite ocenia jazdci, ktorým sa páči športový akustický prejav motora.

Nový Mégane R.S. 275 Trophy ťaží aj z partnerstva so svetoznámym výrobcom tlmičov „Öhlins“. Edícia vozidla tak môže byť vybavená nastaviteľnými tlmičmi „Öhlins Road&Track“  a oceľovými pružinami. Táto technológia umožní vodičovi prestaviť si nastavenie tlmičov ľahko a bez pomoci. Nový Renault Mégane R.S. 275 Trophy je možné dodať s novými pneumatikami Michelin, vyvinutými špeciálne pre túto limitovanú edíciu. Pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 (semislick) zabezpečia ešte väčšie potešenie z jazdy na okruhu.

Nový vonkajší dizajn zahŕňa nápisy Trophy na prednom spojleri typu F1 v paltinovo šedej farbe. Rovnakú farbu má aj šachovnicový vzor v spodnej časti dverí. Číslované prahové kryty sú ďalším exkluzívnym prvkom. Voliteľné 19–palcové čierne disky „Speedline Turiny“ sú odvodené od diskov používaných v  pretekárskych verziách Mégane. Každý disk je o 1 kg ľahší v porovnaní so štandardnými 19-palcovými diskami. Nový Mégane R.S. Trophy 275 je štandardne vybavený koženými sedačkami „Recaro“ s červeným prešívaním. Opierky hlavy už tradične nesú podpis Renault Sport. Vďaka silnejšiemu motoru a novej výbave odvodenej priamo od pretekárskych vozidiel bude mať Nový Renault Mégane R.S. 275 Trophy čo povedať fanúšikom exkluzívnych športových vozidiel.

Renault, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov