Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Ghost: modernizovaný kráľ

Exkluzívna značka Rolls-Royce, patriaca koncernu BMW, predstavila modernizovaný model Ghost. Ide však len o nepatrné kozmetické zmeny. V najvyššej triede automobilov sa výstredné dizajnové kreácie netolerujú…

Premiéru Ghost absolvoval v roku 2009. Odvtedy sa stal  spoločníkom na cestách a symbolom statusu naozaj bohatých, túžiacich po výnimočnom luxusnom automobile. Za 5 rokov dosiahol 4 po sebe idúce historické rekordy v predaji.

Modernizovaný model série II zaujme v prednej časti novým tvarom LED svetiel. Tie sú po novom vybavené technológiou proti oslneniu protiidúcich vodičov. Jednotlivé svetelné moduly v svetlomete sa zapínajú a vypínajú podľa polohy protiidúcich svetlometov a zabraňujú oslneniu vodičov.

Rolls-Royce Ghost Rolls-Royce Ghost

Mierne zmenený je tvar kapoty, jej prelis vychádza od sošky Spirit of Ecstasy. Jemne modifikovali aj predný nárazník; vytvára dokonalé spojenie spolu s chrómovanými prednými otvormi v maske chladiča.

Prepracovaná bola aj slávna “waft” línia, ktorá dizajnovo nakláňa vozidlo dopredu. Z výroby sa Ghost postaví na 19-palcové disky, za príplatok budú kované disky s rozmerom až 21 palcov. Kryt hrdla palivovej nádrže je z nehrdzavejúcej ocele.

V interiéri sú nové sedadlá, predné s elektricky nastaviteľnými sú opierkami stehien. V konfigurácii Lounge sú zadné sedadlá natočené smerom k sebe, vzniká tým intímnejšia atmosféra pre pasažierov.

Štandardom je trojstupňové vyhrievanie sedadiel, opciou funkcia masáže. Nová je tiež povrchová úprava palubnej dosky z prírodnej kože, ktorá môže pokrývať aj predné a zadné stĺpiky karosérie.

Rolls-Royce Ghost Rolls-Royce Ghost

V strede palubnej dosky je 10,25-palcový displej zobrazujúci údaje z multimediálneho rozhrania alebo navigačného systému. Hlasové ovládanie navigácie príde vhod v ktorejkoľvek situácii, ľahko sa ovláda vďaka otočnému ovládaču Rotary Controller.

Hi-fi systém Bespoke predstavuje maximum, čo si majiteľ môže do vozidla objednať. V automobile hrá 18 reproduktorov a zabezpečujú dokonalú atmosféru. Systém využíva mikrofón na neustále monitorovanie okolitého hluku. Doplnkom je pevný disk s kapacitou 20,5 GB a možnosť pripojiť iPad alebo iPod.

Pod prednou kapotou pracuje vidlicový 12-valec so zdvihovým objemom 6,6 litra a preplňovaním twin-turbo. O jemné radenie prevodových stupňov sa stará 8-stupňový automat od spoločnosti ZF. Výkon motora je 419 kW (570 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 780 Nm.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov