Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Oslavy vo francúzskom závode Toyoty

Výrobný závod automobilky Toyota v týchto dňoch oslavuje. Z výrobnej linky zišiel automobil s poradovým číslom 2 500 000. Je veľkým úspechom pre automobilku, aj pre továreň vo Francúzsku.

Jubilejným vozidlom je biely Yaris Hybrid, ktorý doručia francúzskemu predajcovi automobilov Toyota v Marseille. Továreň sa súčasne začína pripravovať na tretiu zmenu – do výroby príde omladený Yaris.

Prvé modely Yaris začali schádzať z výrobných liniek v tomto závode už v roku 2001. Yaris Hybrid je v posledných mesiacoch jedným z najobľúbenejších modelov Toyoty. Počas prvých troch mesiacov roka 2014 tvoril Hybrid až 31 % z celkového počtu predaných Yarisov.

Úspech modelu Yaris a Yaris Hybrid motivoval závod naplánovať výrobu s 15 percentným nárastom. Dnes sa v závode vyrobí 840 vozidiel denne. Po novom to teda bude denne až 1100 Yarisov. Plán na rok 2014 je vyrobiť 220 000 automobilov; z toho približne 25 000 poputuje do Severnej Ameriky.

Toyota Yaris Toyota Yaris

Podľa Augustina Martina, marketingového riaditeľa spoločnosti Toyota Motor Europe je Yaris jedným z hlavných pilierov automobilky Toyota. Vlani bol desiatym najpredávanejším modelom v Európe.

Zavedenie trojzmennej prevádzky si vyžiada nábor približne 500 nových zamestnancov. Závod vo Valenciennes tak bude zamestnávať vyše 4000 pracovníkov. Nábor sa začal pred troma mesiacmi a do podniku sa už prihlásilo viac ako 9 000 záujemcov.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov