Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nie je oprava ako oprava

Denne sa na celom svete stane niekoľko tisíc dopravných nehôd. Niektoré sú ľahké, iné vážnejšie s nerentabilnou opravou automobilu. Ak sa rozhodnete vozidlo opraviť, viete, kto vám ho opraví tak, aby bolo znova bezpečné?

Po dopravnej nehode s malým rozsahom škôd sa majiteľ vozidla musí rozhodnúť, či nechá automobil opraviť, alebo nie. Ak áno, vzniká otázka, kde ho opravia najlepšie. Oplatí sa priplatiť za opravu podľa odporúčaného postupu výrobcu, alebo stačí jednoduchšia oprava?

Škoda pripravila na túto otázku odpoveď v podobe nárazového testu. Ten nazvala Fair Repair a chce ním prezentovať, či má zmysel opravovať vozidlo podľa presných dielenských postupov, alebo stačí oprava „od oka.“

Škoda Fair Repair Škoda Fair Repair

Na teste sa zúčastnili 2 identické Škody Octavia. Obe boli vybrané z výrobného pásu bez dodatočných úprav v oblasti bezpečnosti a podrobili ich rovnakému nárazu. Jedna Octavia však po prvom náraze putovala do autorizovaného servisu, zatiaľ čo druhá do špecializovanej dielne.

Čo sa stalo s priestorom pre cestujúcich, s ich bezpečnosťou – to všetko a omnoho viac sa dočítate v najnovšom čísle Automagazínu 5/2014, ktorý je pre k dispozícii v predajniach.

MM

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov