Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda vyrobila 1 milión vozidiel Skyactive

Automobilka Mazda začala s produkciou automobilov, ktoré sú vybavené technológiou Skyactive, len prednedávnom – presne pred dvoma rokmi a štyrmi mesiacmi. Za ten čas už dokázali pokoriť hranicu 1 000 000 predaných kusov.

K vozidlám s technológiou Skyactive sa zatiaľ radia 3 modely. Sú to Mazda CX-5, Mazda 6 a Mazda 3. Vyrábajú ich v Japonsku, Mexiku, Thajsku a Číne. Celosvetovo sa však predávajú vo vyše 100 krajinách sveta.

Prvým modelom, ktorý prišiel s technológiou Skyactive, bola Mazda CX-5. Tá sa začala vyrábať v novembri 2011. Zvyšné dva modely sa začali produkovať neskôr a prispeli k predajným výsledkom – 1 040 000 vozidiel na konci marca 2014.

Mazda vyvinula technológiu Skyactive s cieľom zabezpečiť znižovanie spotreby a vyprodukovaných emisií bez obetovania potešenia z jazdy. Pri súčasnom znižovaní hmotnosti vozidiel sa Mazde podarilo zlepšiť efektivitu základného hnacieho ústrojenstva.

Nové vozidlá, ktoré sú vybavené technológiou Skyactive, sa tiež vyznačujú dizajnom KODO. Ide o dizajn, ktorý je podriadený sile pohybu. Má vyjadriť silu, krásu a potešenie, ktoré dizajnéri našli v pohybe divokých zvierat.

Automobilka v súčasnosti produkuje 3 vozidlá s technológiou Skyactive. Do konca marca 2016 plánuje uviesť na trh 5 nových modelov Skyactive.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov