Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel v Eisenachu oslavuje

Závod na výrobu automobilov Opel v Eisenachu v týchto dňoch zaznamenal významný úspech. Z výrobnej linky zišiel automobil s poradovým číslom 3 000 000. Je to významný bod pre ďalšie napredovanie tohto závodu.

Opel v Eisenachu vyrobil trojmiliónte vozidlo – model Adam v bielej farbe. Na slávnosti sa zúčastnili významní hostia. Za volantom malého Adama bola žena, televízny osobnosť Lina Van de Mars.

Výnimočný automobil Opel Adam zišiel z výrobnej linky v biele farbe a streche lakovanej farbou Arden Blue farby. Vozidlo skompletizovali a pripravilo na expedíciu zo závodu o 11.30.

Opel, Eisenach Opel, Eisenach

Prvým autom, ktoré v novom závode v Eisenachu vyrobili, bol Opel Vectra. Od začiatku výroby v roku 1990 sa do továrne investovalo už 1,2 miliardy eur. V poslednom čase to boli najmä výdavky na model Adam. Predstavovali sumu takmer 200 miliónov eur.

Celosvetovo sa už predalo vyše 80 000 automobilov Opel Adam. Generálny riaditeľ spoločnosti  Opel Karl Thomas Neumann prezradil, že rozhodnutie produkovať model Adam v Eisenachu bolo správne: „Je to výnimočné umenie postaviť vozidlo, ako je Adam, v absolútnej kvalite. So všetkými možnosťami individualizácie to predstavuje výzvy, pokiaľ ide o plánovanie, logistiku a výrobu. Opel je jediná automobilka, ktorá vyvíja a produkuje malý automobil v Nemecku.“

Opel, Eisenach

Závod v Eisenachu stál za rozvojom mnohých vylepšení. Už v roku 1993 tu fungoval sofistikovaný logistický systém. Vyše 16 500 zamestnancov z celého sveta sa prišlo do fabriky zoznámiť s výrobnými postupmi. Na návšteve sa v Eisenachu zastavili také osobnosti, ako kancelár Helmut Kohl alebo americký prezident Bill Clinton.

Riaditeľka závodu, Elvira Tolkes, prezradila: „Naďalej budeme rozvíjať našu kvalitu, efektivitu a konkurencieschopnosť, aby sme udržali pozíciu závodu a pokračovali v jeho úspechu aj do budúcnosti.“

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov