Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda Civic Tourer: Vox populi.

Niektoré kombíky vyzerajú športovo, ale chýbajú im decimetre kubické. Iné sú zasa veľké, ale vyzerajú ako škatuľa. Civic Tourer je pekný aj veľký.

Ak sa vydáme po stopách modelového radu Civic, zistíme, že Honda dlhých 14 rokov zanedbávala milovníkov kombíkov. Dve generácie Civicu totiž neponúkala kombi. Náplasťou mal byť päťdverový veľkopriestorový hatchback zo siedmej generácie. Hoci mal priestor aj variabilitu porovnateľnú s vtedajšími kombíkmi, s pochopením verejnosti sa nestretol. Vox populi, alebo ak chcete hlas ľudu, si pýtal štýlové kombi. A tvorcovia nového Civicu Tourer si veru dali záležať na tom, aby vozidlo bolo top. Zadná časť je vskutku vydarený kúsok. Vyzerá fantasticky ako celok a aj v detailoch. Všimnite si tvarované bočné okienka či trojrozmerné zadné skupinové svetlá s lištou, ktorá ich prepája. A plusové body odo mňa získavajú tvorcovia aj za to, že aj pri takom dynamickom dizajne sa im podarilo vytvoriť nesmierny objem batožinového priestoru.

Veľký a praktický

Samotný batožinový priestor je vzhľadom na kolmé bočné steny a vysoko položenú roletu poriadne veľký. Výrobca udáva objem 624 dm3. Táto hodnota však zahŕňa aj gigantický tajný priestor pod podlahou, ktorý…

Celý test Hondy Civic Tourer redaktora Petra Vargu nájdete v Automagazíne 5 / 2014. Práve je v predaji.

foto: Peter Varga

honda_KVIK_001   honda_KVIK_004   honda_KVIK_002

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov