Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz triedy V: Priestor a luxus.

Tvorcom sa naozaj podarilo z úžitkového vozidla vytvoriť plnohodnotný ekvivalent osobných áut vo veľkom meradle.

Vozidlo je určené predovšetkým trom skupinám zákazníkov. Hotelom, resp. spoločnostiam, ktoré prevádzkujú shuttle busy pre VIP klientov. Finančne zabezpečeným rodinám, ktoré potrebujú priestor. Ľuďom, ktorí vedú aktívny život a potrebujú komfortné vozidlo schopné previezť väčšie športové nástroje. A presne preto automobilka zasadila premiéru vozidla do prostredia ostrova Sylt, kde sa stretávajú všetky spomínané skupiny. Ostrov je totiž obľúbenou rekreačnou lokalitou nemeckých rodín, chodia sem priaznivci sky kitesurfingu a je tu samozrejme nejeden krásny hotel.

Z dvoch svetov

Nová trieda V je postavená na báze úžitkového Viana, resp. Vita, výbavou, materiálmi a spracovaním je to však plnohodnotné osobné auto – rovnako ako každý iný model s trojcípou hviezdou v maske chladiča. Zo sveta úžitkových áut si zachováva robustnosť a variabilitu. Je totiž dostupný s dvoma dĺžkami rázvoru osí náprav (3 200 alebo 3 430 mm), troma dĺžkami karosérie (4 895, 5 140, resp. 5 370 mm) a podľa konfigurácie sedadiel uvezie až…

Mnoho ďalších zaujímavých faktov o novom mercedese i o dojmoch z jazdy sa dozviete v teste Petra Vargu v Automagazíne 5 / 2014. Môžete si ho kúpiť práve teraz.

Foto: Peter Varga

mercedesa_V_001   mercedesa_V_002

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov