Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mini Countryman mieri do terénu

Minulá generácia Mini Countryman si vybojovala svoje miesto nielen na asfalte, ale aj na nespevnených cestách. Svedčí o tom aj fakt, že sa po celom svete predalo už 350 000 vozidiel. Nový model chce nadviazať na tento úspech.

Veľký batožinový priestor, 4 dvere a doplnkový pohon všetkých kolies sú pre Mini nezvyčajné, no model Countryman si ich priam žiada. Začiatok predaja novinky je naplánovaný na júl 2014.

Pohon všetkých kolies je zabezpečený prostredníctvom elektromagnetickej medzinápravovej spojky, špeciálne vyvinutej pre Mini. Pre všetky verzie je tento pohon k dispozícii ako doplnková výbava.

V predaji budú verzie Cooper, One D, Cooper S, Cooper D, Cooper DS a John Cooper Works. Výkonnejšie varianty Cooper rozoznáte podľa chrómovanej lišty v mriežke chladiča a červeného písmena S v prednej časti. John Cooper Works bude mať túto lištu červenú a doplnenú o logo John Cooper Works.

MINI Countryman Mini Countryman

Všetky verzie s pohonom štyroch kolies majú ochranné prvky pod prednou a zadnou časťou a pod prahmi. Pre modely s pohonom prednej nápravy budú tieto prvky za príplatok. Exteriér bude možné lakovať do nových odtieňov Jungle Green, Midnight Grey a Starlight Blue. K dispozícii budú tiež špeciálne pruhy cez kapotu. Najvýkonnejšia verzia dostane červenú strechu.

Základné modely One a One D postavia na 16- palcové disky, vyššie verzie budú dodávané na 17- palcových. Novinkou sú LED hmlovky s dennými a parkovacími svetlami. Tie však budú v príplatkovej výbave. Pre svetlá do hmly sú vyčlenené 3 diódy, pre denné svietenie 15 diód po obvode svetlometu a pre parkovacie svetlo sa aktivuje 5 diód.

Interiér vozidla bude mať štandardne 5 miest na sedenie. Batožinový priestor má objem 350 litrov, dá sa však zväčšiť na 1170 litrov. Podklad rýchlomera a otáčkomera je v antracitovej farbe, novinkou sú chrómované ovládače vetrania. Rozsiahla je príplatková výbava, ktorá začína automatickou klimatizáciou, pokračuje xenónovými svetlometmi a končí hi-fi sústavou Harman Kardon.

MINI Countryman MINI Countryman

Pod prednou kapotou pracujú posilnené pohonné jednotky. Všetky motory po novom spĺňajú emisnú normu Euro 6. Základný model Cooper ponúka 90 kW (122 k), vyšší Cooper S 140 kW (190 k). Najvýkonnejší benzínový zástupca John Cooper Works vyprodukuje až 160 kW (218 k).

Vznetové ekvivalenty začínajú na 66 kW (90 k) s modelom One D, ponuka pokračuje verziou Cooper D 82 kW (112 k) a najvýkonnejšia verzia Cooper SD dosahuje 105 kW (143 k). Všetky motory sú prepojené so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. V opcii sa ponúka 6-stupňový automat, okrem verzie One D.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov