Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia vyrobila miliónty Duster

Na úspechoch predaja veľmi populárneho segmentu SUV sa výrazne podieľa aj značka Dacia.     Z výrobnej linky už zišiel Duster s výrobným číslom 1 000 000.

Dacia vyrába model Duster na rôznych miestach sveta. Jubilejné vozidlo vyrobili v závode Renault v brazílskom meste Curitiba a pre brazílsky trh je tiež určené.

Duster je nielen veľmi úspešným model značky Dacia ale aj celosvetovo najpredávanejším modelom Skupiny Renault. Miliónty Duster vyrobili po 4 rokoch od uvedenia do predaja. Dobrý dôkaz o obľube jediného SUV z ponuky Dacie…

V súčasnosti sa Duster predáva celkovo v 100 krajinách sveta. Nielen pod menom Dacia, ale aj ako Renault. Duster tak upevnil pozíciu Renaultu na medzinárodných trhoch na celom svete.

Automobil prispôsobujú rôznym požiadavkám zákazníkov na jednotlivých trhoch. Existujú verzie pre extrémne chladné podmienky Ruska, verzia Flex určená pre Brazíliu či vozidlá s pravostranným riadením určené pre Indiu.

Okrem závodu v Brazílii sa v súčasnosti Duster vyrába aj v domovskom meste značky Pitesti (Rumunsko), v meste Curitiba (Brazília), ďalej v meste Envigado (Kolumbia), v Moskve (Rusko) a v meste Chennai (India). Predaj Dustera by mali rásť aj počas tohto roka. Mal by dosiahnuť 376 000 kusov.

Najsilnejším trhom pre Duster je Rusko, kde sa predáva pod značkou Renault, s počtom predaných vozidiel 151 633. Pod značkou Renault predávajú Duster aj v Brazílii a v Indii. Tie predstavujú pre Duster celosvetovo tretí a štvrtý najvýznamnejší trh. Druhým najvýznamnejším trhom je pre Daciu Duster Francúzsko.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov