Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vlani zahynulo na cestách najmenej osôb v histórii Slovenska

Pri takmer 14-tisícoch dopravných nehôd v roku 2013 došlo k 223 obetiam na životoch.

V predchádzajúcom roku 2012 zahynulo na slovenských cestách 296 ľudí. Najhorším rokom, čo sa týka úmrtí, bol rok 1998. Od roku 2007 počet úmrtí na cestách každoročne klesá.

Ako primárne faktory ovplyvňujúce zlepšovanie situácie na cestách označili minister Róbert Kaliňák a policajný prezident Tibor  Gašpar  prijaté zákonné opatrenia v oblasti cestnej premávky, zvýšenie rýchlosti jednotlivých zásahov zo strany hasičov, zvýšenú viditeľnosť policajtov ako súčasť represívnych opatrení, ale aj rozširujúcu sa sieť bezpečnejších diaľnic a ciest prvej triedy. Aktuálne štatistiky  o obetiach na životoch,  počte ťažko a ľahko zranených a počte dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu sú historicky najlepšie od roku 1966, odkedy sa vedú tieto záznamy.

Minister vnútra s vedením PPZ SR upozornili na tlačovej konferencii  na stále vysokú úmrtnosť chodcov a cyklistov a spoločne vyjadrili presvedčenie, že sa dopravno-bezpečnostná situácia na Slovensku bude aj naďalej zlepšovať v súlade s programovým vyhlásením vlády.
Rezort vnútra kladie dôraz na viditeľnosť policajtov, ktorá dokázateľne prispieva k zníženiu kriminality a nehodovosti na cestách, podporu prevencie, ochranu slušných vodičov, razantné zásahy voči cestným pirátom a plynulosť cestnej premávky. V súčinnosti s ministerstvom dopravy sa plánuje pokračovať vo výstavbe diaľničnej dopravnej siete, obmedziť výskyt nehodových úsekov, zlepšovať stavebno-technický stav vozoviek na cestách I. triedy a budovať inteligentné dopravné systémy.

PZ SR (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov