Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën odhalil nový model DS 5LS

Nový model značky CITROËN – DS 5LS predstavili 19. decembra v jedinečnom prostredí parížskeho Carrousel du Louvre zástupcom čínskych a svetových médií.

Ide o prémiový sedan, ktorý sa bude vyrábať v čínskej fabrike v meste Šenzen. Vozidlo otvára novú etapu čínskeho rozvoja značky DS. Model DS 5LS harmonicky spája prvky segmentu v oblasti vnútorného priestoru, spracovania, štýlu a výkonových vlastností radu DS. Vozidlo sa v Číne začne predávať v marci 2014 a predstavuje sebavedomý krok k upevňovaniu pozície radu DS v medzinárodnom prostredí.

CL 13.136.001

Rafinovaný sedan

Model DS 5LS charakterizuje rafinovaná a svalnatá silueta (d x š x v 4,70 x 1,84 x 1,50 m). Podčiarkuje veľký vnútorný priestor aj veľkoryso navrhnuté krivky, ktoré zosobňujú ducha línie DS.
Prichádza s novým dizajnom prednej časti priamo inšpirovaným štúdiami Numéro 9 a Wild Rubis. Charakterizuje ju mohutná a výrazná mriežka chladiča s DS Wings. Chrómové ramená ju spájajú so svetlometmi a spolu tak na prednej časti vytvárajú moderný dynamický oblúk. Nevšedne tvarovaná mriežka chladiča nesie logo DS. Premyslený a dominantný vzhľad prednej časti dopĺňajú denné svetlomety v tvare bumerangu.
Bočná silueta využíva chrómované prvky a vizuálne tak naťahuje líniu okien až po batožinový priestor. Zároveň podčiarkuje výraznú a silnú osobnosť so silnou dávkou elegancie a rafinovanosti. Chrómovaná línia vytvára predel v bočnej línii a navodzuje vzhľad žraločej plutvy, charakteristického dizajnového prvku modelov línie DS. Dynamický a stabilný vzhľad modelu DS 5LS dopĺňajú široké blatníky spolu s rozmernými kolesami.

Citroen DS_02

Príťažlivý vzhľad

Výrazne tvarovanej zadnej časti dominujú exkluzívne LED svetlomety: chrómovaný pás zakomponovaný do ich krytu podčiarkuje 3D vzhľad a zlepšuje osvetlenie vozidla.
Príťažlivé tvary exteriéru vozidla DS 5LS zvýrazňuje deväť originálnych farieb, pričom najzaujímavejšou je hnedá Nocciola s nápaditými odleskami.. Celý interiér sa nesie v duchu hodnotného a do detailu prepracovaného miesta vodiča. Konštruktéri kládli mimoriadny dôraz na výber honosných materiálov ako kov, koža a drevo. Pasažieri si vo vozidle užívajú veľký a premyslene tvarovaný vnútorný priestor doplnený o kožené poťahy, ktoré sa nachádzajú aj v okolí palubnej a prístrojovej dosky. Vysoko kvalitné kožené čalúnenie sedadiel, ktoré bolo doteraz výsadou iba najluxusnejších modelov, sa do modelov línie DS dostáva v originálnom tvarovaní pripomínajúcom remienok luxusných hodiniek a dokonalo tak ilustruje francúzsku zručnosť a vyspelosť.

Citroen DS_03

Technológie na najvyššej úrovni

Model DS 5LS poháňajú špičkové motory THP 160 a THP 200 s priamym sekvenčným vstrekovaním paliva dodávaným prostredníctvom vysokotlakového čerpadla a prepĺňané turbodúchadlom typu Twin Scroll. Motory sú spojené s automatickou 6-stupňovou prevodovkou.

Citroen DS_04

Príkladný komfort na palube

Nový model DS 5LS sa môže pochváliť rekordným rázvorom v segmente C s dĺžkou 2,71 m, komfortnými sedadlami (predné sedadlá majú masážnu funkciu, operadlá zadných sedadiel sa dajú sklopiť o 29°, opierky hlavy majú sklopné boky), vyčisteným ovzduším (ionizátor vzduchu), komfortnou akustickou výbavou (systém Arkamys, za príplatok HIFI DENON,…), prvkami, ktoré zjednodušujú ovládanie a jazdu (bezkľúčový prístup, monitorovanie mŕtveho uhla, predné a zadné parkovacie snímače, parkovacia kamera,…) a kompletným telemetrickým vybavením (farebná dotyková obrazovka, prehrávač DVD, núdzové volanie,…).

Citroen DS_07

Nový produkt je zosobnením ofenzívy línie DS v Číne

Modelová línia DS je v Číne veľmi populárna a jej črty sa jasne objavujú aj v novom DS 5LS. Ide o druhý model línie DS, ktorý sa vyrába priamo v Číne. Spolu s modelom DS5, ktorý sa začal predávať 27. septembra, sa vyrába v továrni v meste Šenzen. Nie je to však ani posledné vozidlo, ktoré sa bude vyrábať priamo v Číne. V roku 2014 sa na trh chystá aj SUV. Predaj týchto vozidiel zabezpečuje sieť 50 obchodov DS STORE, ktoré sa nachádzajú v najdôležitejších mestách krajiny.

Zdroj: Citroën (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov