Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úspešný rok v Kvasinách

Závod Škoda Auto  v Kvasinách uzavrel jeden z najúspešnejších rokov svojej histórie.

Úspech závodu v Kvasinách ozdobili dve výrobné jubileá: V novembri zišiel z výrobnej linky 1,5-miliónty automobil a v poslednom predvianočnom týždni  vyrobil závod 500 000.  vozidlo z modelového radu Superb druhej generácie.

K dôležitým udalostiam patrí aj nábeh výroby modernizovaných modelov Yeti a Superb, aj začatie výroby modelu Škoda Roomster. V rámci produktovej ofenzívy boli v závode v vynaložené investície do modernizácie a ochrany životného prostredia. V ročnej bilancii má dôležité miesto aj udelenie ceny ‚Ekologický projekt roku’.

Rok 2013 bol pre spoločnosť ŠKODA AUTO rokom nových modelov. Výroba kompletne prepracovaného modelu Yeti začala v Kvasinách v novembri 2013. Od konca mája 2013 schádzajú v Kvasinách z linky kompletne prepracované modely Superb a Superb Combi. Pre výrobu bola montáž a zvarovňa vybavená novým zariadením. Závod navyše optimalizoval logistické procesy a nanovo koncipoval skúšobné pracovisko. Okrem iného vznikla aj nová logistická hala.

Automobilka v Kvasinách má už takmer osemdesiatročnú tradíciu. Na počiatku tridsiatich rokov tu vyrábali automobily, okrem iného aj model JAWA 700. Prvou škodovkou bol v roku 1947 model Superb. Nasledovali modely Felicia (1958-1964), 110 R Coupé (1970-1980) a Škoda Pick-up/VW Caddy Pick-up (1995-2001). Roku 2001 začala výroba nového modelu Superb. V roku 2009 sa rozbehla výroba modelu Yeti a začiatkom vlaňajška znovu začala výroba modelu Roomster. Dnes zhruba 4.500 zamestnancov závodu vyrába modely Yeti, Superb a Roomster. V trojsmennej prevádzke schádza z výrobných liniek denne  800 automobilov.

Zdroj: Škoda Auto (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov