Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Slovensko má šampióna v F3!

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda z tímu Drivex nesklamal a získal titul šampióna v Európskej Formule 3 Open Cup.

Stalo sa tak na predposledných pretekoch sezóny na okruhu Catalunya pri Barcelone. Gonda si z nich odniesol bronz, no vďaka dostatočnému bodovému náskoku  pred súpermi (15 bodov) mu stačil na to, aby ho jeho najväčší súper Twynham (GB) už nemohol dobehnúť.

Na okruhu Catalunya pri tom nechýbala ani dráma, keď dostal Gonda pri kvalifikácii defekt a nemohol dokončiť svoje posledné najrýchlejšie kolo. Po rozumnom štarte a opatrnom úvode, keď sa Gonda snažil vyhnúť prípadným kolíziám, častým pri počiatočnej „tlačenici“ na okruhu, sa z 6. miesta prepracoval až na výsledné 3. miesto, čím zdolal aj Camerona Twynhama. V cieli si za to na svoje konto pripísal ďalších 6 bodov na celkových 15 v Championship Copa.

Devätnásťročný Banskobystričan mal s tímom Drivex po pretekoch čo oslavovať. „Po veľmi problémovej kvalifikácii som mal 4. miesto na štarte. Tá však reálne neodzrkadľovala našu rýchlosť, takže som vedel, že v pretekoch budeme mat možnosť bojovať o pódium. Nakoniec všetko vyšlo ako malo, ďakujem za podporu celej mojej rodine, priateľke, tímu a všetkým, ktorí ma po celý rok povzbudzovali! Som nesmierne šťastný!“

 

ts, jh

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov