Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Začala sériová výroba modelu Škoda Yeti

V závode spoločnosti ŠKODA AUTO v Kvasinách zišiel z výrobnej linky dôsledne prepracovaný model Škoda Yeti.

Obľúbené kompaktné auto kategórie SUV je po prvý raz v ponuke v dvoch verziách: ako elegantné vozidlo do mesta a aj ako dobrodružnejší variant Yeti Outdoor. Zaujali novým dizajnom, sviežim interiérom a modernými technickými prvkami. Ako prvé vozidlo značky Škoda môže byť Yeti vybavený aj parkovacou kamerou. Na trh príde nový model dorazí v januári 2014, zákazníci si ho však už môžu objednávať odteraz.
Model Škoda Yeti, po prvý raz predstavený v roku 2009, patrí medzi najpredávanejšie vozidlá svojej triedy, v Českej republike je v tomto segmente jednotkou. Iba v roku 2012 dodali zákazníkom zhruba 87 400 áut modelu Yeti a počas prvých 10 mesiacov roku 2013 zamierilo k zákazníkom až 67 300 automobilov Yeti.
Od konca roku 2012 sa Yeti vyrába v Rusku v spolupráci s ruskou automobilkou GAZ Group v Nižnom Novgorode. Od poloviny roku 2013 sa Yeti predáva aj v Číne. Koncom roku 2013 sa Yeti objaví i v predĺženej verzii špeciálne pre čínsky trh, ktorú bude vyrábať partnerská spoločnosť Shanghai Volkswagen.

Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov