Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Harley-Davidson prichádza s novými modelmi

Harley-Davidson predstavil dva nové motocykle pre rok 2014. Tieto dva modely sú súčasťou projektu Rushmore, ktorým chcela firma oživiť modelový rad motocyklov Harley-Davidson a priniesť osem nových modelov s lepším výkonom, ovládateľnosťou, brzdami a ergonómiou.

Nové modely Harley-Davidson Street 750 a 500 sú vybavené novým kvapalinou chladeným motorom Revolution X V-Twin. Motorky sú zamerané na mestských jazdcov a podľa toho majú prispôsobený aj zvuk, jazdné vlastnosti a dizajn.

„Toto sú najnovšie motocykle z našej ponuky Dark Custom, ktoré nám pomohli stať sa najpredávanejšou značkou pre mladých ľudí v USA za obdobie posledných piatich rokov,“ uviedol Matt Levatich, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Harley-Davidson Motor Company. „Vývoj týchto nových motocyklov a ich tmavých dizajnových prvkov vychádzal z názorov zákazníkov, ktorí sú hlavným prvkom nášho vylepšeného procesu vývoja produktov a hnacou silou úspechu nášho najnovšieho Projektu Rushmore.“

Spomínaný motor Revolution X je s ohľadom na mestské použitie naladený tak, aby poskytoval čo najlepšiu odozvu na plyn „pre únik z preplnených mestských ulíc“. Je osadený do nového podvozku optimalizovaného pre ľahkú ovládateľnosť. Má nové odpruženie, nízke sedadlo a široké riadidlá. Myslelo sa aj na dobrú manévrovateľnosť v úzkych uličkách.

 

jh, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov