Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tichšie pneumatiky pre Audi

Pirelli vyvinulo pre spoločnosť Audi Group nové pneumatiky, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby znížili hluk pociťovaný pasažierov vozidla.

Tieto pneumatiky predstavujú nový míľnik v histórii technického partnerstva medzi talianskou pneumatikárskom firmou a nemeckým výrobcom automobilov. Milánska spoločnosť prvýkrát dodáva “systém Pirelli na potlačenie hluku” ako základnú výbavu. Ide o systém, ktorý tíši zvuky, ktoré pneumatika vytvára pri jazde po vozovke.

Hluk, ktorý je spôsobený vibráciami stlačeného vzduchu pri tlaku pneumatiky na povrch vozovky, sa prenáša na pneumatiku samotnú a následne na náboj kolesa. Potom prechádza skrz podvozok a riadenie priamo do interiéru vozidla. Inovatívny systém Pirelli využíva polyuretánovou špongiu na vnútrajšku pneumatiky, ktorá je navrhnutá pre absorpciu spomínaných vibrácií, čím sa zníži hluk prenikajúci dovnútra auta.

„Systém Pirelli na potlačenie hluku” tíši hluk o dva až tri decibely. Vývojové testy Pirelli potvrdili, že použitie odhlučňovacích huby nijako neovplyvňuje ostatné charakteristiky pneumatiky. V súčasnosti je systém Pirelli na potlačenie hluku k dispozícii v originálnej výbave Audi RS6 A RS7, ktoré jazdia na pneumatikách o veľkosti 285/30ZR21, respektíve 275/30ZR21. Pneumatiky vybavené týmto systémom sú na bočniciach označené písmenami PNCS.

ts, red

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov