Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Najvýkonnejší Mercedes S 63 AMG

Nový, najvýkonnejší Mercedes-Benz S63 AMG disponuje výkonom 430 kW/585 k.

Najsilnejší vysokovýkonný sedan Mercedes-Benz S 63 AMG charakterizuje navonok najmä zvýraznená maska chladiča, tri veľké otvory náporového chladenia, bočné kryty prahov s trojdimenzionálnymi vložkami farby strieborného chrómu a typické impozantné disky z ľahkej zliatiny, pričom zozadu dominujú čierna vložka difúzora so striebornou ozdobnou lištou a dve pochrómované koncovky športovej výfukovej sústavy s klapkami.

Pohon pre novinku zabezpečuje, v porovnaní s predošlým agregátom výkonnejší (až o 30 kW/41 k), ručne jedným mechanikom zostavovaný osemvalec 5,5 litra biturbo (430 kW/585 k, 900 Nm). Sedemstupňová automatická prevodovka AMG Speedshift MCT prenáša sériovo náhon na zadné kolesá. Na želanie (prvý raz) sa ponúka aj systém 4MATIC s náhonom na všetky štyri kolesá, koncipovanom pre vysoký výkon (montuje sa do vyhotovenia s dlhým rázvorom). Maximálna rýchlosť je pri oboch variantoch náhonu elektronicky ohraničená na 250 km/h.

Najkratšie brzdné dráhy i spontánne spomalenie vozidlu garantujú odľahčené vysokovýkonné keramické kompozitné brzdy AMG. Ich účinok sa neznižuje prehriatím (nedochádza pri nich k tzv. fadingu).

Ako štvorkolka zrýchli S 63 AMG z 0 na 100 km/h za štyri sekundy. S pohonom zadnej nápravy za 4,4 s. Priemerná spotreba (oproti predchodcovi až o 100 kg odľahčeného) nového modelu bola (podľa NEFZ) znížená na 10,1 litra, respektíve dosahuje pri variante 4MATIC s dlhým rázvorom 10,3 litra na 100 km.

S63 AMG je tiež prvé veľkosériové vozidlo, ktoré využíva kompaktný     lítiovo-iónový akumulátor (78 Ah), ktorý nie je citlivý na chlad. Oproti bežnému má tiež nižšiu hmotnosť (o viac ako 20 kg).

Športovo-exkluzívny charakter novinky umocňuje vylepšený ergonomickejší a priestrannejší interiér s logickejšou obsluhou ovládacích prvkov, či novo vyvinutými sedadlami. Rovnako ako rozsiahla (i výberová) sériová výbava a tiež rozmanitá výbava na želanie.

Nový vysokovýkonný sedan S 63 AMG bude mať v septembri premiéru na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Objednať sa už dá aj na Slovensku.

 

ts, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov