Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva: MINI na autosalóne

Vášeň pre extrémne zábavnú jazdu, všestranne pestrá modelová rodina a bohatý výber možností individualizácie, budú hlavnými motívmi stánku britskej prémiovej značky na 83. ročníku medzinárodného autosalónu v Ženeve. V rámci pokračujúcej ofenzívy noviniek uvedie MINI ďalšie dizajnové modely. Tohtoročná Ženeva sa stane miestom verejnej premiéry pre MINI Clubman Bond Street. Toto MINI je svojou bohatou výbavou a sofistikovanými detailmi šité náročnejším zákazníkom, orientovaným na štýlovosť.

Ženeva 20013 zároveň privíta príchod modelu, ktorého misiou bude dobyť predovšetkým srdcia vodičov so zvýšenými nárokmi na športovosť: MINI John Cooper Works Paceman spája charizmu prvého Sports Activity Coupé vo svojej triede s technológiou pohonu a podvozka, aplikovanou na báze skúseností z motoršportu. Subznačka John Cooper Works, ako aj jej materská značka MINI, týmto rozširujú ponuku svojich modelov na sedem.

Šité na mieru: MINI Clubman Bond Street. Jedným z míľnikov celosvetovej popularity MINI je mimoriadne blízky vzťah medzi automobilmi a ich majiteľmi, ktorý sa začína už skôr, než začnú zbierať zážitky priamo spoza volantu. MINI ponúka mimoriadne bohaté spektrum doplnkovej výbavy a príslušenstva, pomocou ktorých sa dá každé auto premeniť na individuálny a jedinečný exemplár. Okrem toho umocňujú jednotlivé aspekty celkovej atraktivity značky aj precízne konfigurované dizajnové modely.

Najnovším príkladom je MINI Clubman Bond Street, ktoré absolvuje na medzinárodnom autosalóne Ženeva 2013 svoju svetovú premiéru. Zaujímavé prvky dizajnu a výbavy ho pasujú na cielene vytvoreného veľvyslanca britského životného štýlu a prémiovej kvality, na spôsob MINI.

MINI Clubman Bond Street doplní na ženevskom autosalóne aj MINI Hyde Park. Tento dizajnový model, dostupný vo forme MINI alebo MINI Clubman, teraz obsahuje aj kombináciu exteriérového laku Pepper White s novou kontrastnou farbou Cool Champagne. V Ženeve nebude chýbať ani predstaviteľ motorizmu na otvorenom povetrí: MINI Highgate Cabrio.

Návštevníci autosalónu Ženeva 2013 sa budú môcť v dňoch od 7. do 17. marca presvedčiť aj o obsažnosti doplnkov na individualizáciu aktuálnej modelovej rodiny MINI. Patria sem napríklad najnovšie prvky z ponuky MINI Yours alebo výbava na dodatočnú montáž John Cooper Works z ponuky Originálneho MINI príslušenstva.

Ultra športové na každom povrchu, nezameniteľné z každého pohľadu: MINI John Cooper Works Paceman. Elitná rodina športových modelov John Cooper Works takisto získala nového člena. MINI John Cooper Works Paceman. Dynamicky formované predné partie, športovo natiahnuté boky, dozadu splývajúca línia strechy v štýle kupé a široká zadná časť trojdverového nováčika. Štandardná aerodynamická sada, znížený športový podvozok a 18-palcové disky kolies Twin Spoke Black Burnished Design pridávajú na celkovej atletickosti.

Pohonný reťazec a podvozok MINI John Cooper Works Paceman ťažia výhody z techniky, vyšľachtenej vo svete motoristického športu. Štvorvalcový motor s turbodúchadlom typu twin-scroll, priamym vstrekovaním benzínu a variabilným manažmentom ventilov vyvinie výkon 160 kW/218 k, ktorý posiela na cestu cez štandardnú manuálnu šesťstupňovú prevodovku. Doplnkovo je k dispozícii aj šesťstupňový automat Steptronic s radiacimi tlačidlami na volante.

MINI John Cooper Works Paceman je druhým modelom po MINI John Cooper Countryman, štandardne vybaveným pohonom všetkých štyroch kolies MINI ALL4. To umožňuje efektívne využiť silu prepĺňaného motora na každom povrchu, na spevnenej ceste i mimo nej. Riadiaca jednotka systému ALL4 je priamo integrovaná v elektronickom manažmente Dynamickej kontrole stability (DSC), čo prináša možnosť meniť distribúciu pohonu medzi prednou a zadnou nápravou extrémne rýchlo a presne podľa požiadaviek situácie. A to dáva novému MINI John Cooper Works Paceman nielen mimoriadnu trakciu na klzkom podklade, ale aj extrémne športovú agilitu v zákrutách.

MINI Paceman 653662_P90115173 653657_P90115159  653690_P90115327

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov