Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jan Kopecký získal Zlatý volant

Jazdec továrenského tímu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký zvíťazil v ankete Zlatý volant už po šiestykrát. Úradujúci majster Českej republiky a vicemajster šampionátu IRC dostal cenu v kategórii rally za výkony v roku 2012. Kopecký zvíťazil tretíkrát za sebou a do svojej zbierky pridal celkovo šiesty Zlatý volant.

Jan Kopecký si ocenenie motoristických novinárov a odborníkov váži: „Vyhrať šiestykrát renomovanú cenu českého motorizmu nás ohromne teší. Zlatý volant je ocenenie aj pre celý tím ŠKODA Motorsport, ktorý ma v minulom roku opäť skvele podporoval. Sľubujem, že nezaspíme na vavrínoch, chceme ďalej vyhrávať veľké preteky.“

Jan Kopecký sa v minulom roku stal suverénnym majstrom Českej republiky v rely a štvrtýkrát za sebou korunným princom šampionátu IRC. V tomto roku sa spoločne s Pavlom Dreslerom zúčastní vybraných súťaží majstrovstiev Európy FIA ERC.

Porota zložená z popredných českých motoristických novinárov a odborníkov vyberá celkového víťaza v kategóriách rely, okruhy, preteky do vrchov, autokros + relykros, vytrvalostné súťaže a motokáry. Do finálových kôl sa pravidelne dostávajú iba tí pretekári, ktorí jasne triumfovali buď v domácich šampionátoch, alebo sa dokázali výrazne presadiť na medzinárodnej scéne.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov