Členovia Citroën 2CV klubu oslávili 25. ročník zrazu

Miestom tohtoročného stretnutia slovenského Citroën 2CV klubu bola Banská Štiavnica a cesty v jej okolí.

Prvý septembrový víkend je už tradične termínom konania medzinárodného stretnutia majiteľov Citroën 2CV klubu, ktorý organizuje slovenský Citroën 2CV klub s podporou importéra značky pre Slovensko. Trojdňový zraz je okrem klubového stretnutia členov klubu aj zaujímavou akciou v mieste konania zrazu.

Priťahuje pozornosť hlavne pri prejazdoch po meste a okolí svojou spanilou jazdou, ktorá je atraktívna pre všetkých, ktorým sa „kačičky“ jednoducho páčia. Sú pre nich stelesnením životného štýlu, ale aj spomienkou na známe francúzske komédie, v ktorých Citroën 2CV účinkoval (napr.séria filmov so žandármi a mníškami zo Saint-Tropez), alebo aj kaskadérska scéna v jednom z filmov o Jamesovi Bondovi, atď.

Najvyšší rozruch v pozitívnom význame slova opäť zaznamenala sobota – najskôr ranný presun a vystavenie vozidiel na Námestí Svätej trojice, neskôr prejazd vozidiel ulicami Banskej Štiavnice z centra na okraj mesta – na návštevu Banského múzea, v ktorého areáli boli kačičky vystavené zoči-voči ďaľším obdivovateľom.

Na zraze sa zúčastnilo celkom 33 vozidiel a 65 osôb, ktorí svoje „kačičky“ skutočne milujú, starajú sa o ne a trávia s nimi veľa voľných chvíľ. Zraz 2CV klubu bol opäť s medzinárodnou účasťou, na stretnutie do príťažlivej a historickej Banskej Štiavnice prišli aj majitelia kačičiek z Česka, Maďarska a Rakúska. Medzi vystavenými vozidlami 2CV mohli priaznivci značky vidieť aj ďaľšie ikonické modely z bohatej histórie značky Citroën – elegantný a komfortný model Citroën CX s hydropneumatickým pružením, ale aj dva exempláre dodávkového automobilu s označením HY, jeden vo verzii furgon, druhý v osobnej „kempovacej verzii“, ktorý prišiel na zraz až z Prahy.

Medzi vozidlami, vystavenými na Námestí Svätej trojice pútala pozornosť ešte jeden „špeciál“ – netradičná úprava Citroënu 2CV AZU v dvojmiestnej verzii, tentokrát ako pojazdná vinotéka s odklápacou strechou.

Vinice v okolí Pezinka a Modry zaznamenali zvýšený pohyb kačíc Citroën 2CV

CitroënCitroën 2cv
Komentáre (0)
Pridať komentár