Vinice v okolí Pezinka a Modry zaznamenali zvýšený pohyb kačíc Citroën 2CV

Tohtoročný zraz slovenského Citroën 2CV klubu sa konal v Pezinku a v jeho blízkom okolí

Tradičný termín prvého septembrového víkendu bol opäť poznačený zvýšeným výskytom kačíc, tentokrát v okolí Pezinka, Modry a na Pezinskej Babe. Tohtoročný – už 24. medzinárodný zraz Citroën 2CV klubu Slovakia privítal 26 vozidiel, opäť zaujal a potešil všetkých priaznivcov pestrofarebných vozidiel Citroën 2CV, ľudovo nazývaných “kačica”. Miestom zrazu bol areál Rozálky, z ktorého sa kolóna starých, ale starostlivo udržiavaných kačičiek premiestnila do centra mesta Pezinok. Pokiaľ majitelia týchto sympatických veteránov trávili čas v Malokarpatskom múzeu, okoloidúci návštevníci centra mesta, ale aj ľudia ktorí sa prišli pozrieť na vystavené exponáty Citroën sa potešili v kontakte s automobilovou históriou, ale mnohí využili aj možnosť zoznámiť sa s najnovšími modelmi značky – Citroën C5 X alebo Citroën C5 Aircoss PHEV.

Po výstave v centre mesta kačičky zamierili na Pezinskú Babu, ktorá je pre mnohých hlavne symbolom í automobilových súťaž pretekov do vrchu, prečo by si teda ich majitelia nevyskúšali túto známu cestu aj sami, aspoň vyskúšali svoje stroje v týchto náročných podmienkach serpentín s veľkým stúpaním.

Ďaľším miestom zastavenia bola Modra, ďaľšie vinárske mestečko, ktoré privítalo účastníkov aby sa v kľude naobedovali a oddýchli si po náročnej jazde, veď Pezinskej Babe naozaj nič nedarovali 😊

No a tematicky tretím miestom s vinárskym nádychom bolo vinárstvo a galéria Elesko, kde sa účastníci zrazu zoznámili s technológiou spracovania hrozna a výroby kvalitného vína.

Na tohtoročnom zraze sa zúčastnilo 36 vozidiel Citroën, medzi ktorými boli aj zahraničné posádky z Čiech a z Rakúska. Svojich súrodencov prišli podporiť aj modely Citroën Traction Avant, Citroën DS ale aj Citroën CX v špeciálnej 3-nápravovej verzii, ktorú si prd rokmi do výroby zadala nemecká pošta pre každodenné rozvozy poštových zásielok na veľké vzdialenosti.

Citroën 2cvCITROËN 2CV klubCitroën 2cv slovenskoCitroën 2cv zraz
Komentáre (0)
Pridať komentár