Cupra predstavila nové modely Formentor a Leon: Evolúcia v priamom prenose!

Obe autá spájajú zásadné prvky, ktoré musí mať každý automobil značky Cupra – dizajn, výkonnosť a dynamiku.

Nový model Cupra Formentor prichádza aby nadviazal na úspech svojho predchodcu. Cupra Formentor je bestsellerom značky a najlepšie predávaným CUV segmentu A v Európe; v uplynulom roku sa z neho predalo vyše 120 000 exemplárov (+23 % oproti roku 2022). To sú vynikajúce výsledky na prvý model vyvinutý exkluzívne pre mladú španielsku značku. Nový model Cupra Formentor prichádza s ambíciou posilniť pozíciu značky na trhu a posunúť ju ešte ďalej.

 

Hlavné fakty

– Nový model Cupra Formentor prináša nové výrazové prostriedky dizajnu Cupra ako predná časť karosérie s profilom žraločieho nosa, logo Cupra na prednej kapote, svetlomety LED matrix s trojuholníkovou svetelnou grafikou a svietiace logo Cupra integrované do pásu zadných svetiel.

– Interiér vyvoláva pocit vysokej kvality vďaka nanovo navrhnutým prvkom ako prístrojový panel, stredová konzola, čalúnenie dverí a poťahy sedadiel. Nové materiály ako poťahy škrupinových športových sedadiel z mikrovlákna, vyrobeného s použitím 73 % recyklovaného materiálu alebo kože vypracovanej šetrne voči životnému prostrediu, prispievajú k zvýšeniu udržateľnosti.

– Digitalizovaný kokpit obsahuje nové a zdokonalené užívateľské rozhranie HMI a systém infotainmentu s dotykovým displejom 32,8 cm (12,9“) s osvetlenými dotykovými posúvačmi. Nový ozvučovací systém high-end s 12 reproduktormi, vyvinutý v spolupráci s expertmi spoločnosti Sennheiser Mobility, vytvára autentický zvuk Sennheiser, ktorému dôverujú hudobní tvorcovia a umelci na celom svete.

– Nový model Cupra Formentor VZ dostal nový benzínový motor 2.0 TSI s výkonom 245 kW (333 k) v kombinácii s pohonom všetkých kolies 4Drive s funkciou torque splitter a voliteľnými brzdami Akebono.

– Nový model Cupra Formentor bude v ponuke aj s pohonom plug-in hybrid (eHybrid) s výkonom až do 200 kW (272 k) a elektrickým dojazdom vyše 100 km, umožňujúcim zrýchlené nabíjanie jednosmerným prúdom (DC) výkonom do 50 kW.

– Nový model Cupra Formentor bol navrhnutý a vyvinutý v Barcelone a bude sa vyrábať v materskom závode Martorell. Predávať sa začne v treťom štvrťroku 2024.

Nový model Cupra Leon – ako 5-dverový hatchback a kombi Sportstourer – prichádza aby podporil ďalšiu expanziu značky. S novými výrazovými prostriedkami dizajnu, novými vysoko výkonnými motormi, pohonom plug-in hybrid najnovšej generácie, širším využitím digitalizácie a udržateľnými prvkami má ambíciu posunúť mladú, nekonvenčnú španielsku značku na novú úroveň v rámci segmentu.

Hlavné fakty

– Nový model Cupra Leon prináša nové výrazové prostriedky dizajnu Cupra do kompaktného segmentu ako predná časť karosérie s profilom žraločieho nosa, logo Cupra na prednej kapote, svetlomety LED matrix s trojuholníkovou svetelnou grafikou a svietiace logo Cupra integrované do pásu zadných svetiel.

– Interiér vyvoláva pocit vysokej kvality vďaka nanovo navrhnutým prvkom ako prístrojový panel, stredová konzola, čalúnenie dverí a poťahy sedadiel. Nové materiály ako poťahy škrupinových športových sedadiel z mikrovlákna, vyrobeného s použitím 73 % recyklovaného materiálu alebo kože vypracovanej šetrne voči životnému prostrediu, prispievajú k zvýšeniu udržateľnosti.

– Digitalizovaný kokpit obsahuje nové a zdokonalené užívateľské rozhranie HMI a systém infotainmentu s dotykovým displejom 32,8 cm (12,9“) s osvetlenými dotykovými tlačidlami. Nový ozvučovací systém high-end s 12 reproduktormi, vyvinutý v spolupráci s expertmi spoločnosti Sennheiser Mobility, vytvára autentický zvuk Sennheiser, ktorému dôverujú hudobní tvorcovia a umelci na celom svete.

– Nový model Cupra Leon bude v ponuke aj s pohonom plug-in hybrid (eHybrid) s výkonom až do 200 kW (272 k) a elektrickým dojazdom vyše 100 km, umožňujúcim zrýchlené nabíjanie jednosmerným prúdom (DC) výkonom do 50 kW.

– Nový model Cupra Leon Sportstourer dostal nový benzínový motor 2.0 TSI s výkonom 245 kW (333 k) v kombinácii s pohonom všetkých kolies 4Drive s funkciou torque splitter a voliteľnými brzdami Akebono, čo z neho robí najvýkonnejší model Cupra Leon v histórii. Najvýkonnejšia verzia 5-dverového hatchbacku Cupra Leon
má motor 2.0 TSI s výkonom 221 kW (300 k), ktorý poháňa predné kolesá.

– Nový model Cupra Leon – 5-dverový hatchback aj kombi Sportstourer – bol navrhnutý a vyvinutý v Barcelone a bude sa vyrábať v materskom závode Martorell. Predávať sa začne v treťom štvrťroku 2024.

Test: Cupra Ateca 2,0 TSI 190 4Drive 7-DSG – Zo „starej školy“

CupraCupra FormentorCUpra Leon
Komentáre (0)
Pridať komentár