Tesla vraj na začiatku augusta predstaví robotaxi

Tesla predstaví 8. augusta dlho avizované robotaxi, teda vozidlo bez vodiča. Na sociálnej sieti napísal Elon Musk.

Podnikateľ a miliardár Musk sa o samoriadiace vozidlá dlhodobo zaujíma a tvrdia, že budú jedným z najdôležitejších produktov spoločnosti Tesla. Napriek sľubom ale zatiaľ uplynuli roky bez toho, aby firma také vozidlo predstavila. Muskov  príspevok bol jednoduchý a neobsahoval žiadne podrobnosti. “Tesla Robotaxi sa predstavia 8. 8.,” napísal generálny riaditeľ Tesly. Akcie firmy po skončení obchodovania na burze v Spojených štátoch v reakcii posilnili prechodne o šesť percent.

Musk v minulosti avizoval, že Tesla vyrobí auto bez ovládacích prvkov pre človeka. V minulosti tiež uviedol, že vozidlá Tesla vybavené funkciou Full Self-Driving Capability budú prostredníctvom aktualizácií softvéru postupne riadiť stále lepšie. V určitom okamihu budú schopné fungovať ako plne autonómne taxíky a mohli by svojim majiteľom zarábať peniaze tým, že budú ponúkať taxislužby, sľuboval opakovane šéf Tesly.

Pred piatimi rokmi, v apríli 2019, Tesla uviedla, že očakáva spustenie robotaxi do roku 2020. Predpovedala, že autonómne vozidlá vydržia 11 rokov a prejdú milión kilometrov.

Tesla Cybertruck hrdzavie, kričia nahnevaní majitelia!

Komentáre (0)
Pridať komentár