Dojazd 500 km za 15 minút, Zeekr predviedol nové batérie LFP

Čínska značka Zeekr, ktorú vlastní koncern Geely, sa hodlá osamostatniť od externých dodávateľov a urobiť revolúciu v elektromobilite z hľadiska doby nabíjania.

Batérie sú vlastným nápadom Zeekru. Ide o lítium-železo-fosfátovú konštrukciu prispôsobenú pre veľmi rýchle nabíjanie s vysokým výkonom až 500 kW. Prvým modelom, ktorý dostane nové batérie, bude sedan Zeekr 007. Vďaka 800-voltovej elektroinštalácii bude možné rýchlonabíjanie umožňujúce doplniť až 500 km dojazdu už za 15 minút. Ak sa avizované hodnoty potvrdia aj v skutočnosti, bude to poriadna revolúcia. Nové batérie sú pre značku kľúčové aj z obchodného hľadiska. Umožňujú osamostatniť sa od externých subjektov. Zeekr doteraz používal batérie od CATL. Nájdeme ich okrem iného: v crossoveri 001, ako aj v minivane 009.

Vzhľadom na to, že Zeekr patrí do skupiny Geely, ktorá vlastní napr. Volvo alebo Lotus, je veľmi pravdepodobné, že nové batérie budú použité aj v modeloch týchto značiek. Žiaľ, Číňania zatiaľ o detailoch mlčia. Nezostáva teda nič iné, len čakať, až uvidíte revolučné batérie v akcii.

 

Komentáre (0)
Pridať komentár