Peugeot 3008 odhaľuje nový interiér. Veľkosť obrazovky poriadne zaskočí

Ťažko sa tomu verí, že od premiéry i-cockpitu, ktorý debutoval v koncepte SR1, ubehlo už 13 rokov. Počas tejto doby sme spoznali niekoľko verzii toho nápadu. Teraz prichádza ďalšie a to vo vynovenom modeli Peugeot 3008 .

Hoci je premiéra naplánovaná na september, Francúzi sa už podelili o fotografie nového interiéru. Zdá sa, že i-cockpit sa výrazne zmení, získa oveľa väčšiu obrazovku a viac dotykových tlačidiel.

Vrcholom programu bude zakrivená, vystupujúca obrazovka s uhlopriečkou až 21 palcov. Rovnako ako v BMW kombinuje prístrojový panel s multimédiami. Ďalší dotykový displej s možnosťou konfigurácie tlačidiel nájdete o niečo nižšie. Toto riešenie s názvom i-Toggles je už poznáme napr. v 308 a 408

Volant určite vyvolá ostré debaty, keďže sa Peugeot rozhodol nahradiť fyzické tlačidlá dotykovými ekvivalentmi. A ako viete, doteraz ma toto riešenie nikdy nepresvedčilo, že to je lepšie, ako klasické tlačidlo.  Sú tu aj ďalšie zmeny. Nedovolím si povedať, či sú k lepšiemu, alebo k horšiemu. Mám na mysli  napríklad presunutie voliča prevodovky, ktoré sa presunulo zo stredového tunela na palubnú dosku volantu k tlačidlu štart-stop čím sa ušetrilo veľa miesta, či vkusné výduchy vzduchu prebiehajúce po celej šírke kokpitu.

Peugeot 308 1,2 PureTech 96 kW EAT8 GT – Zrod šelmičky

Zdroj: Peugeot

 

.

displeji-cockpitPeugeotpeugeot 3008 2024
Komentáre (0)
Pridať komentár