DS nechce obrazovky, bude hľadať iné riešenia

Dotykové displeje sú v súčasnosti dominantným trendom v interiéroch áut. Nie všetci však súhlasia so správnosťou tohto riešenia.

Podobným smerom sa snaží uberať aj Alfa Romeo. Šéf dizajnu DS Thierry Métroz hovorí, že je „trochu hlúpy“ a zvažuje alternatívy do budúcnosti.

“Momentálne je veľký trend mať obrazovky, ale myslím si, že je to trochu hlúpe, pretože namiesto palubnej dosky máme veľkú obrazovku. To je proti filozofii DS”, povedal Métroz pre Autocar.

V súvislosti s vyššie uvedeným sa má DS v budúcnosti vzdať aktuálne moderných displejov. Cieľom je odstrániť všetky obrazovky v budúcich interiéroch. Problém s obrazovkami je v tom, že pri vypnutí obrazov bude len čierny obdĺžnikový povrch s plochou plnou odtlačkov prstov. Toto nie je sexy ani príliš luxusné, dodal Métroz. Je to však ľahšie povedať ako urobiť. Pre DS je to veľká výzva. Pre tento účel hľadá značka novú technológiu, ktorá by bola menej invazívna a šetrnejšia.

DS 7 Crossback Louvre – Noc v múzeu

Každopádne, čakal som trošku iný dôvod. Mne osobne vo všeobecnosti na obrazovkách vadí to, že sú často neprehľadné a neintuitívne. Človeka pri zmene funkcii veľmi vyrušujú až nakoniec rezignuje, lebo to za jazdy jednoducho nevie prednastaviť. O zamŕzaní, či neskorom spúšťaní radšej ani nevravím.

Alfa Romeo – Stop prerasteným tabletom v autách!

displej infotainemntudispleje v auteDSDS automobilesmenej displejov v autáchobrazovky v autách
Komentáre (0)
Pridať komentár