Škoda Enyaq Coupe iV – Výroba v Mladej Boleslavi už beží

V hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi bola zahájená sériová výroba novej Škody Enyaq Coupé iV.  Novinka postavená na modulárnej platforme pre elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Popri vozidlách modelových radov Škoda Enyaq iV, Octavia a Octavia iV bude v hlavnom výrobnom závode denne vznikať viac ako 120 týchto kupé.

2 000 zamestnancov tu popri modeloch Enyaq iV a Octavia bude na rovnakej výrobnej linke montovať viac ako 120 vozidiel modelu Enyaq Coupé iV denne.

Enyaq Coupé iV v sebe spája športové línie s veľkorysou ponukou priestoru a ponúka batožinový priestor s objemom 570 litrov. Sériovo dodávaná panoramatická presklená strecha je najväčšia, akú je možné v aktuálnom portfóliu značky ŠKODA nájsť a zaberá celú plochu strechy. Súčasne je ale tenšia ako plná strecha, čo cestujúcim ponúka viac miesta nad hlavou.

Škoda Enyaq Coupé iV a Enyaq Coupé RS iV – Najprv eReSko

V porovnaní s modelom Enyaq iV sa podarilo zlepšiť aj koeficient aerodynamického odporu. Hodnota súčiniteľa odporu vzduchu cx je 0,234 a prispieva tak k vysokej efektivite modelu. Maximálny dojazd činí (v závislosti na výbave) až 545 kilometrov podľa metodiky WLTP.

elektromobilelektromobilitaŠkoda autoŠkoda Enyaq Coupé iV. Škoda Enyaq Coupé RS iVŠkoda Slovensko
Komentáre (0)
Pridať komentár