Auto magazín Awards 2020 – Eskadra najlepších

Auto magazín Awards 2020, to sú tradičné ocenenia pre najlepšie autá, najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára.

Keď sme vyhlasovali anketu Auto magazín awards o najlepšie autá v 12 kategóriách, ešte sme si naivne mysleli, že sa situácia s koronavírusom upokojí natoľko, že budeme môcť zorganizovať náš každoročný galavečer a odovzdať ocenenia víťazom priamo tvárou v tvár a budeme sa môcť s našimi dlhoročnými partnermi a priateľmi porozprávať v príjemnej atmosfére. Koronavírus však neustúpil, práve naopak, a tak sme boli nútení od galavečera upustiť. Nič to však nemení na tom, že ste z nominovaných áut vybrali najlepšie a my sme za pomoci našich partnerov – Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s., a Cechu predajcov a autoservisov Slovenskej republiky – zvolili najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára.

Autoservis a autoopravár 2020

Nedávno vyšla zaujímavá štatistika, ktorá hodnotí kvalitu prác českých autoservisov po administratívnej aj technickej stránke. Údaje sú výsledkom audítorských návštev autorizovaných, ale aj neautorizovaných servisov a „mystery shopov“. Myslím si, že výsledky v absolútnom meradle nie sú zlé, veď kvalita práce dosahovala v priemere 93 % zo 100. Problém je, že výsledky sa oproti roku 2019 zhoršili (z 96 na výsledných 93 %) a zhoršovali sa aj v priebehu roka 2020. Naša súťaž o najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára má motivovať k tomu, aby slovenskí motoristi našli v autoservisoch spoľahlivých partnerov.

Autoopravárom roka 2020 sa stal Marián Onufrej zo spoločnosti Auto – Valas, spol. s r. o., Pri Prachárni 7, Košice, ktorá je autorizovaným servisom značiek Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional a Kia. Má vyštudovaný odbor mechanik cestných motorových vozidiel, v spoločnosti Auto – Valas robí viac ako 15 rokov, kde postupne získal odborné školenia a zváračské kurzy pre značky Alfa Romeo, Fiat aj Kia. Svoju prácu má nielen v rukách, ale aj v srdci. Vo firme ho poznajú ako človeka, ktorý nepozná slová „neviem, nemôže, nechce sa mi“, má v sebe zakódovanú disciplínu, poriadkumilovnosť a tiež otcovskú výchovu, ktorú odovzdáva aj svojim kolegom, učňom a žiakom duálneho vzdelávania.

Titul Autoservis roka 2020 získala spoločnosť Motor-Car Nitra, spol. s r. o., Bratislavská cesta 1, Nitra, autorizovaný predajca a servis vozidiel Mercedes-Benz a Kia. Vo firme si uvedomujú, že najlepšou vizitkou je spokojný zákazník a tomu dlhodobo podriaďujú všetku svoju činnosť – počnúc predajom a končiac servisom a službami.

Vaša voľba   

V prvom novoročnom vydaní Auto magazínu už tradične zostavujeme rebríček najlepších áut, ktoré sme v predošlom roku testovali – našu garáž snov. Svoju garáž snov ste si aj tento rok postavili aj vy – stačilo si vybrať z nominovaných áut v jednotlivých kategóriách. Do nominácií sme zaradili autá, ktoré sa na slovenskom trhu začali predávať od 1. januára 2020, a výsledok vášho hlasovania nájdete v tabuľke. Najprestížnejšiu cenu Grand Prix získal Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic. Práve jemu ste pridelili najviac hlasov spomedzi všetkých nominantov bez rozdielu kategórie.

Ďakujeme!

Na záver sa chceme v mene celej redakcie čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým našim čitateľom, ktorí sa zapojili do hlasovania o prestížne ocenenia AMA 2020, a zároveň všetkým výhercom a oceneným gratulujeme. Tešíme sa na nadchádzajúci ročník ankety Auto magazín Awards ! Dúfajme, že opäť štandardný – aj s galavečerom.

AMA 2020: Naši a vaši najlepší

 

Víťazi jednotlivých kategórií AMA 2021:

Najlepší autoservis roka 2020

Motor-Car Nitra, spol. s r. o., Bratislavská cesta 1, Nitra, autorizovaný predajca a servis vozidiel Mercedes-Benz a Kia

Najlepší autoopravár roka 2020

Marián  Onufrej zo spoločnosti Auto – Valas, spol. s r. o., Pri Prachárni 7, Košice, ktorá je autorizovaným servisom značiek Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional a Kia

Ekologické automobily a progresívna technika

Audi e-tron Sportback

Najviac nominovaných bolo v kategórii ekologických áut a progresívnej techniky. Audi e-tron Sportback spája dizajnové prvky SUV kupé a ekologickým pohonom dvoma elektromotormi a akumulátorom, ktorý môžete nabíjať s výkonom až 120 alebo 155 kW.
Mini a malé automobily

Toyota Yaris

Z generácie na generáciu sa Yaris viac a viac zameriaval na štýl a kvalitu jazdných vlastností. Pritom nezabúda na fnančnú stránku vlastníctva auta, v ponuke má aj hybrid, ktorý je na Slovensku úspešný.
Kompaktné automobily

Škoda Octavia a Octavia Combi

Meno Octavia je v našich zemepisných šírkach zárukou úspechu. Nová generácia presviedča tradične nadpriemernou priestorovou ponukou, megaveľkým batožinovým priestorom, úspornými motormi, simply clever riešeniami, ale aj elektronickými systémami.
Športové automobily a kupé

Cupra Formentor

Azda najväčšie prekvapenie nám priniesla kategória športových áut a kupé, v ktorej ste najviac hlasov dali Cupre Formentor s karosériou typu SUV. To dokumentuje, že obľuba SUV rastie. Dodajme, že v najsilnejšej verzii má aktuálne 228 kW (310 k).
Limuzíny a sedany

Mercedes-Benz Trieda S sedan

Nová trieda S sí získava uznania karosériou elegantných tvarov, ultramoderným interiérom, vyspelými motormi, kvalitným podvozkom, ale najmä sofstikovanými bezpečnostnými, asistenčnými a komfortnými systémami. Spomeniem podvozok, ktorý mení tuhosť na základe kamery sledujúcej kvalitu povrchu vozovky.
Malé SUV a crossovery

Peugeot 2008

Nový Peugeot 2008 má výnimočný dizajn exteriéru, výnimočný i-Cocpit s možnosťou prístrojového štítu s trojrozmerným zobrazovaním údajov a výborne vyladený podvozok. K dispozícii je s benzínovým, dieselovým aj čisto elektrickým pohonom.
Stredne veľké SUV a crossovery

Hyundai Tucson

Nový Tucson svojim dizajnom polarizuje spoločnosť, no zdá sa, že vás – našich čitateľov – presvedčil. A my v redakcii tomu rozumieme. Po každej stránke je totiž vyzreté auto. Presvedčil nás napríklad tempomat s vedením v jazdnom pruhu, ktoré fungovali hladko a presne.
Veľké SUV a crossovery

Kia Sorento

KIA Sorento má nekonfliktný dizajn, ktorý sa páči na všetkých svetadieloch, pekná prístrojová doska, obrovský vnútorný priestor, komfortný posed za volantom a vyzretá technika. To základné atribúty, ktorými oslovuje nové Sorento..
MPV a kombi

Volkswagen Arteon Shooting Brake

VOLKSWAGEN Arteon Shooting Brake Kombíky už nemusia byť v prvom rade veľké, nikto v nich už nepreváža chladničku. Do popredia sa dostávajú štýl a jazdné vlastnosti. Arteon Shooting Brake to pochopil, jeho úspech je teda celkom pochopiteľný.
Off-roady

Land Rover Defender 110 a 90

LAND ROVER Defender 110 a 90 Nový Defender predstavuje celkom nový dizajn a celkom nový prístup k prekonávaniu terénnych prekážok. Namiesto surovej mechaniky totiž v teréne využíva sofstikovanú elektroniku. Dôležité je, že celkom inak jazdí aj na ceste – oveľa stabilnejšie, bezpečnejšie a komfortnejšie ako predošlé generácie.
Kabriolety a roadstery

Porsche 911 Targa

Medzi kabrioletmi a roadstermi zvíťazilo nové Porsche 911 Targa. Podľa nás je najkrajšia Targa akú kedy Porsche vyrobilo. Doležitejšie však je, že jazdí ako každé iné Porsche – geniálne.
Grand Prix

Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic

MERCEDES-BENZ GLE 350 de 4Matic je prvým z rodiny novej generácie plug-in hybridov Mercedes-Benz. Voči starším generáciám aj voči konkurentom má výhodu takmer dvojnásobného dojazdu na jedno nabitie a v zlomku času nabíjania. GLE prejde na jedno nabitie zhruba 100 km a akumulátor nabijete za pol hodiny.
AMA 2020AMA 2021Auto magazín Awards 2021Automagazin award 2020Autoopravár roka 2021Autoservis Roka 2021Land Rover DefenderMercdes GLE 350dePorsche Carrera TargaŠkoda OctaviaToyota YarisVW Arteon Shootig brake
Komentáre (0)
Pridať komentár