Tri malé deti ostali v rozpálenom aute. Reakcia rodičov naštve!

Je tu leto a s ním aj ťažšie znesiteľné extrémne teplo. Historicky je dobre známe, že každým rokom sa množia prípady, kedy vodič (v tomto ponímaní zodpovedná osoba) vystaví, alebo zabudne deti, zvieratá, alebo iné citlivé predmety rizikám tepla.

Bohužiaľ, aj u nás sa stalo, že dieťa po zabudnutí v aute vplyvom vysokej teploty zomrelo. Tento proces bol ostro sledovaný všetkými médiami. Radi by sme preto na vás apelovali, aby ste v tomto období viac rozmýšľali nad tým, čo a koho veziete a či ponechanie detí, alebo aj domácich miláčikov v aute je správnou voľbou. Teplota v aute totiž môže vzrásť až príliš rýchlo a organizmus to nemusí vydržať. Navyše, ani fólie na sklách situáciu nezachraňujú.

Tiež by sme vás radi požiadali, skúste si všímať viac odstavené autá v blízkostí nákupných centier, či sa náhodou neozýva plač, alebo slabé volanie o pomoc dehydrovaného dieťaťa. Vodič, často hoci neúmyselne, môže jednoducho v zhone zabudnúť a v týchto prípadoch rozhodujú sekundy.

Keď rodičia nerozmýšľajú…

Hliadku strážnikov MsP Pardubice pred pár dňami upozornil okoloidúci na zaparkované osobné vozidlo, v ktorom sú deti osamote. Strážnici šli ihneď daným smerom a popísané vozidlo našli. Stálo na priamom slnku, malo zatvorené okná a v ňom sa nachádzala trojica detí. Plakali a volali mamičku.

Deti boli vo veku 5 a 3 roky a dojča vo veku 8 mesiacov. Našťastie vozidlo malo zadné okná manuálne, a strážnici tak ihneď požiadali najstaršie z detí – päťročné dievčatko – aby ihneď stiahlo okienko vo vozidle. Potom deti upokojili a začali zháňať rodičov.

Tí sa na miesto dostavili až po ďalších 20 minútach. Ani ich prístup nebol ukážkový. Udalosť zľahčovali, matka sa silno divila, že sa strážnici vôbec o takú banálnu vec zaujímajú. Vzhľadom na závažnosť situácie a správanie rodičov bola vec oznámená správnemu orgánu.

Zdroj: Tydeník Policie

Foto: MSP Pardubice

dehydratácia detí v autedeti v autedieťa v auteleto a deti v autenenechávajte deti v autenezabudnite dieťa v auteponechané deti v auteteplo a deti v autezabudnuté deti v aute
Komentáre (0)
Pridať komentár