Range Rover oslavuje 50-tku a s ňou prichádza limitovaná edícia

Limitovaná retro edícia vznikla na počesť 50-tych narodením modelu Range Rover. Britská automobilka na trh uvedie len 1970 kusov čo znamená, že časom môže ísť o nesmierne hodnotné exempláre.

Fanúšikovia jedinečných automobilov, zbystrite pozornosť! V priebehu tohto roka sa v obmedzenom počte 1970 kusov na všetky svetové trhy dostane luxusné SUV Range Rover Fifty. Pôjde o limitovanú edíciu, ktorá v sebe hrdo ponesie odkaz historicky prvej generácie spred 50-tich rokov. Práve oslava polstoročnice ikonického modelu má na svedomí tak pomenovanie Fifty, ako aj prémiovú výbavu Autobiography.

Záujemcovia si budú môcť objednať štýlové SUV v krátkej i predĺženej verzii. Okrem toho budú mať na výber až z ôsmich farebných prevedení. K dispozícii bude modrá Tuscan, ktorá priamo nadväzuje na prvú generáciu, ale okrem nej aj strieborná Aruba, zlatá Bahama, červená Rosello, čierna Santorini, sivá Carpathian, či neutrálna biela Davos.

Výnimočných prvkov však bude na aute viacero, no všetky len s decentným charakterom. Mám na mysli napríklad štítky s označením limitovanej edície alebo kožený interiér vo farbe, ktorá bola použitá aj pri prvej generácii. Čerešničkou na torte je potom originálna plaketa s poradovým číslom konkrétneho auta na voliči automatickej prevodovky, ktorá pochádza z pera Gerryho McGoverna – šéfdizajnéra značky.

Finálnu úpravu má na svedomí oddelenie Special Vehicle Operations a pod kapotu si môžete zvoliť benzínové aj naftové motory, ktoré navyše doplní plug-in hybrid. Cena automobilov zo špeciálnej edície zatiaľ nie je známa, no konvenčný Range Rover na našom trhu začína na sume 105-tisíc eur.

Text: Daniel Balucha

4x450 rokovLand Roverlimitovaná edícianarodeninyRange RoverSUV
Komentáre (0)
Pridať komentár