Blázniví Poliaci upravili Hyundai Santa Fe

Agresívne pôsobiaci bodykit dodáva športového ducha aj veľkému SUV. Úpravy sú síce výrazné, no nie prestrelené.

Ak by ste si mali vybrať niektorý model z aktuálnej ponuky kórejskej značky Hyundai a podrobiť ho brutálnemu tuningu, ktorý by to bol? Predpokladám, že kompaktný i30 alebo jeho ostrá verzia známa vďaka písmenu N. Možno by ste ešte uvažovali aj o “imiďžovke“ a siahli po Kone… Áno, aj ja by som si zrejme zvolil auto, ktoré už beztak mierne vytŕča z davu.

Poľská spoločnosť Carlex Design sa však na vec pozrela z opačného konca a zvolila si model s najbohatšou históriou – veľké SUV, ktoré poznáme pod názvom Santa Fe. Pozoruhodné v tomto prípade je, že výrobca už pomaly odhaľuje tvary nastupujúcej modernizovanej verzie súčasnej štvrtej generácie. Záujemcovia o úpravu z dielne našich severných susedov sa tak môžu s aktuálnou podobou obľúbeného SUV rozlúčiť naozaj štýlovo.

Poliaci svoje dielo ponúkajú pod prívlastkom Urban Edition a fantázií v tomto prípade očividne medze nekládli. Ostrý športový vzhľad začína prepracovanou prednou časťou s logom spoločnosti Carlex Design namiesto znaku Hyundai a končí výrazným čierno-bielym lakovaním karosérie. Medzitým sa však nedajú nevšimnúť rozšírené blatníky, štýlové 20-palcové disky kolies v sýto čiernej farbe, štyri koncovky výfuku či mohutné zadné krídlo. Ak by som si auto mohol pozrieť zblízka, určite by som našiel množstvo ďalších vychytávok.

V interiéri sa dizajnová revolúcia síce nekonala, no aj tu nachádzam zopár odlišností / vylepšení. Upútali ma hlavne krásne športové sedadlá s výrazným bočným vedením a kombinácia koža-alcantara. Tá sa nachádza aj na nezvyčajne vytvarovanom volante s farebným prúžkom, označujúcim stredovú polohu. Tak ako v exteriéri, tak aj v interiéri si klient môže zvoliť individuálnu kombináciu farieb.

Na záver dávam do pozornosti pekné fotografie, ktoré pochádzajú priamo od poľského úpravcu. Hyundai Santa Fe Urban Edition je na nich zachytený v rôznych originálnych typoch prostredia a vyzerá tam fakt dobre!

Autor: Daniel Balucha

Zdroj: Carlex Design

Carlex DesignHyundaiHyundai Santa FeSUVtuningÚpravaUrban Edition
Komentáre (0)
Pridať komentár