Zlodeji majú po chlebe! Prichádza slovenský Hakatron!

Problematika kradnutia áut ma viac ako len zaujíma. Preto som sa už v začiatkoch skupiny HAKA Hľadá sa auto krádeže automobilov nakontaktoval na pána Štefana Farkaša. Odvtedy už pretieklo veľa vody v Dunaji.

Už v zárodkoch mi prezradil, že chystajú revolučnú aplikáciu, podobnú ako využívajú policajti v mnohonásobne drahších systémoch. Základnou ideou bolo, aby mobilná aplikácia v mobile bola schopná čítať sama tabuľky s evidenčným číslom a tieto údaje vedela aj vyhodnotiť z pohľadu pátrania.

Naozaj, prešlo niekoľko dlhých mesiacov, a očakávané dlho chcené dieťa je na svete. Dámy a páni, prichádza aplikácia Hakatron.

Čo by bolo super? Vývojári by boli vďační, ak by smartfón so spustenou aplikáciou mali aktivovaní vodiči počas jazdy. Systém s množstvom vodičov by tam vedel pracovať efektívne, dokonca efektívnejšie ako polícia, keďže aktívnych užívateľov je podstatne viac.

Aplikácia časom bude vedieť rozpoznávať nielen TEČ-ky, ale aj automobil ako taký. Podľa tvaru svetiel, karosérie, farby, znaku a podobne . Aplikácia bude vedieť rozpoznávať teda nielen či je auto ukradnuté ale či TEČ-ky na vozidle sedia na vozidlo ktoré sa v danú chvíľu kontroluje.

Každopádne, nič nie je zadarmo. HAKA je občianske združenie, ktoré si dokonca nenárokuje zákonom uplatniteľnú čiastku pri nájdení veci. Žijú len z podpory ostatných ľudí a firiem.

Táto aplikácia doteraz stála 15 000 eur. Firma, ktorá túto aplikáciu vyvíjala, súhlasila s mesačnými splátkami.

Preto v rámci toho, že si Štefanovu prácu veľmi vážim, rozhodol som sa vás, našich čitateľov požiadať, aby ste pouvažovali nad ľubovoľným príspevkom pre toto občianske združenie. Transparentný účet je: SK6009000000005146613865

Nikoho Štefan ani mi nasilu nežiadame, dokonca ani ja osobne nie. Sám zbierky, s ktorými sa poslednú dobu roztrhlo vrece vôbec neuznávam, pokiaľ si nie som istý, že peniaze skončia tam, na čo sú určené a kde majú zmysel.

Za toto združenie však hovoria čísla. Doteraz sa im podarilo vypátrať 200!!! ukradnutých áut a ďalšie desiatky neprepísaných vozidiel. A to sú čísla, ktoré hovoria za všetko!

V tom mori ziskuchtivých startupov je toto jeden z mála, o ktorom som presvedčený, že si pomoc a podporu naozaj zaslúži!
čo robiť keď mi ukradli autoHAKAhakatronhladá sa autohľadá sa ukradnuté autopátranie po ukradnutom aute
Komentáre (0)
Pridať komentár